25. SFF/ VEČERAS NA GRBAVICI

Mladi videogejmer u borbi do velikog državnog finala: Kada izazov postane puno više od igre...

Mediji17.08.19, 12:10h

Mladi videogejmer u borbi do velikog državnog finala: Kada izazov postane puno više od igre...
U Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici večeras se prikazuje turski film "Dobra igra: Početak", reditelja Umuta Arala

 

Od ove godine Sarajevo Film Festival dolazi i u Općinu Novo Sarajevo, i to na dvije lokacije.


U Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici (Kemala Kapetanovića 17), u periodu od 17. do 22. avgusta, na repertoaru je šest filmova namijenjenih mlađoj populaciji, a sve projekcije počinju u 18 sati.

 

Večeras se prikazuje turski film "Dobra igra: Početak", reditelja Umuta Arala.

 

Radnja filma prati mladog Cenka, koji je nedavno završio srednju školu i izuzetno je vješt videogejmer. Zaposlen je na pola radnog vremena u jednoj videoigraonici, a od plate izdržava svoju majku i sestru. Osim toga, a kako bi ostvario dodatnu zaradu, za druge igrace igra popularnu videoigricu League of Legends. Jednog dana otkriva ga Ada, menadžer tek osnovanog profesionalnog tima videogejmera "Cudna petorka", i nudi mu da se pridruži timu koji predvodi bivši profesionalni videogejmer Ruzgar. Cenk prihvata poziv i tako ulazi u svijet profesionalnih videogejmera. Kako bi s članovima svog tima – Batuom, Nazom, JJ-om i Aslanom i njihovim misterioznim trenerom Ozerom – zaigrao u finalu godišnjeg takmičenja videogejmera, Cenk ce morati savladati brojne izazove i avanture

 


Općina Novo Sarajevo je obezbijedila određeni broj besplatnih karata za dječiji program.


Svi zainteresovani građani rezervacije za dječiji program mogu izvršiti na br. telefona 033 641 895 u terminu od 08:00 do 14:00 sati svakog dana Festivala.


Karte za željenu projekciju se rezervišu dan prije projekcije, a kompletan repertoar dječijih filmova pogledajte u nastavku...

 

centar-scan-697x1024

 

Također, od ove godine još jedna lokacija na Grbavici postala je novo festivalsko mjesto - Dječija kuća Novo Sarajevo (Grbavička bb), u kojoj se mogu pogledati odabrani igrani i dokumentarni filmovi iz domaće, regionalne i evropske produkcije.  

 

Večeras je na repertoaru film "Sin" bh. rediteljice Ines Tanović, koji je i otvorio 25. Sarajevo Film Festival, a kojim je ujedno započeo i Takmičarski program - igrani film. 

 

Film govori o Armanovom odrastanju, koji će uskoro napuniti 18 godina. Kada je bio beba, usvojili su ga Jasna i Senad koji nisu mogli imati vlastitu djecu. Međutim, četiri godine kasnije, Jasna rađa Dadu. Arman se čitav život teško nosi s činjenicom da je usvojen. Pun eksplozivne energije, sa svojim školskim drugovima neprestano upada u nevolje. Iako iznimno inteligentan, označen je kao “problematično dijete”. Sigurno i voljeno se osjeća jedino kod Jasninih roditelja. Istovremeno, Arman radi sve što je u njegovoj moći kako bi skrenuo Dadu s puta samouništenja. Uprkos svemu što čini, njegovi roditelji negativno tumače njegovu uključenost i krive ga za sve probleme koje imaju s Dadom.

 

Kompletan repertoar filmova koji će se u okviru 25. SFF-a prikazati u Dječijoj kući Novo Sarajevo pogledajte u nastavku...

 

djecija-kuca-scan-706x1024

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!