VIDEO/ U PUNOM SJAJU

Novi bosanski ćilim ispred Narodnog pozorišta spreman za filmske zvijezde: Ideju 'pogurao' i gradonačelnik Skaka

Kultura15.08.19, 11:36h

Novi bosanski ćilim ispred Narodnog pozorišta spreman za filmske zvijezde: Ideju 'pogurao' i gradonačelnik Skaka
Direktor SFF-a Mirsad Purivatra kazao je za Fenu da će od sutra u punom sjaju dočekivati regionalne i svjetske zvijezde na jedinstvenom crvenom tepihu

 

 

Postavljanje bosanskog ćilima, koji je napravljen za zvijezde jubilarnog 25. izdanja Sarajevo Film Festivala, počelo je jutros ispred Narodnog pozorišta. 


Crveni tepih, inspirisan elementima ćilima iz Sarajeva koji datira iz 1930. godine, krasit će Trg Susan Sontag sve do zatvaranja Festivala 23. augusta. 


Direktor SFF-a Mirsad Purivatra kazao je za Fenu da će od sutra u punom sjaju dočekivati regionalne i svjetske zvijezde na jedinstvenom crvenom tepihu. 


Istakao je da je za ideju spajanja bosanske tradicije i filmske umjetnosti zaslužan i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka te da realizacijom tog zajedničkog projekta žele iz glavnog grada BiH poslali snažnu i ljepšu poruku. 


- Željeli smo utvrditi šta je to što filmski festival najviše promoviše u nekom gradu i zaključili da su fotografije s crvenog tepiha najviše prepoznatljive u medijima - kazao je Purivatra. 


Naglasio je da je kreativni tim Sarajevo Film Festivala više od pola godine opsežno izraživao bosanskohercegovačke ćilime iz zbirke Zemaljskog muzeja BiH te da se na kraju odlučio za novi izgled crvenog tepiha koji predstavlja spoj tradicionalnog i savremenog. 

 

 

(FENA/ad/Foto: Fena, Hazim Aljović)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!