FESTIVALSKA EUFORIJA POČINJE

Lijepa bh. novinarka ponovo u Sarajevu: Aida Jokanović i Ajdin Kulenović voditelji emisije posvećene SFF-u na Novoj BH

Mediji14.08.19, 11:03h

Lijepa bh. novinarka ponovo u Sarajevu: Aida Jokanović i Ajdin Kulenović voditelji emisije posvećene SFF-u na Novoj BH
Ajdin Kulenović ističe kako se veseli novom izazovu i činjenici da će pod reflektore pozornice festivalske emisije “Danas kod nas” stati sa Aidom Jokanović, sa kojom je prije više od decenije dijelio redakciju i sarađivao kao novinar

 

 


Euforiju Sarajevo Film Festivala gledateljima Nove BH u specijalnoj festivalskoj emisiji “Danas kod nas” donosit će prepoznatljiva televizijska lica Aida Jokanović i Ajdin Kulenović. Voditeljski dvojac emisije koja će u potpunosti biti posvećena najvećoj regionalnoj filmskoj smotri u ovom dijelu Evrope ne krije zadovoljstvo predstojećim angažmanom u kojem će zajedno sa programskim i produkcijskim timom Nove BH na poseban način dočarati osam dana Sarajevo Film Festivala.

 

Nekadašnja novinarka i voditeljica Aida Jokanović već dvanaest godina živi u Beogradu, gdje je njen kontakt sa filmom bio uobličen u angažman koji je podrazumijevao promociju i distribuciju ostvarenja regionalne kinematografije. Ovo iskustvo joj je promijenilo vizuru o filmu te priuštilo znanje iz druge perspektive.

 
- Osim porodice i prijatelja, Sarajevo Film Festival me svih ovih godina vraćao u Sarajevo i bio je razlog mojih dolazaka. Zato sam mnogo sretna što ćemo se ove godine ponovo družiti. Moj kontakt sa medijima je sve ove godine bio sveden na minimum. U nekom trenutku sam obećala sebi da su visok nivo profesionalizma i dobra ekipa jedino što me može vratiti pred kamere, osim sadržaja i tematike projekta, naravno. I onda se desio poziv sa Nove BH koji je ispunio sva moja očekivanja i spojio Sarajevo Film Festival, koji volim, sa ljudima koje volim i sa kojima sam nekada radila, i sve to za medij kojem je stalo i koji gaji maksimalno profesionalan pristup i čini da se u ovoj priči osjećam sigurno, što je mnogo važno. Sve zajedno je spoj velike odgovornosti, emocija, uz malo treme i mnogo nestrpljenja da sve počne i nade da ćemo gledateljima priuštiti svakodnevnih sat vremena festivalskog programa koji će sa nestrpljenjem čekati - izjavila je Aida Jokanović, voditeljica specijalne festivalske emisije “Danas kod nas”.


Ajdin Kulenović ističe kako se veseli novom izazovu i činjenici da će pod reflektore pozornice festivalske emisije “Danas kod nas” stati sa Aidom sa kojom je prije više od decenije dijelio redakciju i sarađivao kao novinar.


- Zaista se radujem što ću nakon više od decenije imati priliku ponovo sarađivati sa Aidom. Dugo smo radili zajedno, ali nikada nismo radili emisiju na ovaj način, kao voditeljski par i to emisije posvećene Sarajevo Film Festivalu. Ona je veliki profesionalac, ima nemjerljivo iskustvo u ovakvim projektima i siguran sam da ćemo sjajno sarađivati. Dugo se poznajemo i vjerujem da će dobru energiju osjetiti i gledatelji koji budu pratili festivalsko izdanje emisije “Danas kod nas”. Radit ćemo sa odličnim timom Nove BH koji je motiviran i spreman da odgovori ovakvom projektu. Gledatelji Nove BH će svakodnevno, od 16. do 23. augusta, u terminu od 17:30 do 18:30 sati iz studija Nove BH u Narodnom pozorištu u Sarajevu imati priliku osjetiti festivalsku čaroliju, vidjeti priče o filmskim ostvarenjima, razgovore sa glumcima i gostima Festivala. Naši novinari i reporteri će uživo izvještavati sa svih lokacija SFF-a, živjet ćemo i osluškivati puls Sarajeva, pokazati atmosferu iza kulisa i na taj način donijeti razonodu u domove gledatelja – izjavio je novinar i voditelj Nove BH Ajdin Kulenović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još