Misterija napokon razriješena

Zašto u hotelskim sobama nikad nećete dobiti pastu za zube? Dva su razloga - jedan je stvarno bizaran!

Lifestyle07.08.19, 13:43h

Zašto u hotelskim sobama nikad nećete dobiti pastu za zube? Dva su razloga - jedan je stvarno bizaran!
U hotelskoj regulativi pasta se tretira drukčije od sapuna i ostalih potrepština, gotovo poput lijeka, pa bi joj i nabava bila nešto skuplja

 

Iako se hotelska ponuda po pitanju kozmetike u proteklih nekoliko godina itekako proširila, jednu stvar i dalje nećete naći u hotelskoj sobi. Pasta za zube ostaje glavni hotelski misterij, a novinar Daniel Engber s portala Slate istražio je zašto se i dalje ne može naći u osnovnoj hotelskoj ponudi.

 

Riječ je, piše, o neobičnoj kombinaciji - gosti hotela je ne traže dovoljno često pa vlasnici hotela, u namjeri da što više uštede, na pastu ne žele trošiti sredstva. U hotelskoj regulativi pasta se tretira drukčije od sapuna i ostalih potrepština, gotovo poput lijeka, pa bi joj i nabava bila nešto skuplja.

 

Još je jedna "sitnica" zaslužna za izostanak zubne paste iz osnovne hotelske ponude. Neki hotelijeri, naime, ističu da ne postoje skupi i luksuzni brendovi zubnih pasti pa se, barem na podsvjesnoj razini, gosti po tom pitanju nemaju čemu diviti.

 

"U skupim hotelskim sobama paste nema jer nije dovoljno skupa. U jeftinim hotelskim sobama je nema jer je preskupa", piše portal Bravo, koji se također bavio problematikom paste u hotelima.

 

"Nitko ne zna zašto, nikoga nije briga"

 

Osim toga, zubna pasta nije ključna u kategorizaciji hotela ili apartmana. Dok se za hotel s pet zvjezdica nalaže postojanje "dvaju sapuna, šampona, fena za kosu, pribora za šivanje i kape za tuširanje", zubna pasta spada tek u sugestije.

 

"Hoteli bi nam mogli osigurati pastu za zube, ali to ne čine. Niko ne zna zašto, nikoga nije briga. Stvari su takve oduvijek i očito će zauvijek i ostati. Ne dobivamo pastu jer je ne tražimo, a ne tražimo je jer ne znamo da smijemo", zaključuje Engber svoje istraživanje.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!