Trebaju vam samo dva sastojka

Nespojiva kombinacija? Novi hit ovoga ljeta je gazirana kafa - jeste li je probali?

Auto & Dom11.07.19, 20:13h

Nespojiva kombinacija? Novi hit ovoga ljeta je gazirana kafa - jeste li je probali?
Ako ste "na prvu" zakolutali očima", znajte da je upravo ovakva kava postala jako popularni napitak u svijetu, posebice za one koji ovoga ljeta traže nešto drugačije od običnog espressa.

 

Kafa je mnogima omiljeni napitak, i oko toga nema spora. Za vrijeme ljetnih vrućina, posebno na godišnjim odmorima, mnogi će svoj omiljeni topli napitak zamijeniti osvježavajućom verzijom, njenom "sestrom", hladnom kafom.

 

No, oni "žedniji", mogli bi pronaći svoj novi omiljeni okus kafe u kombinaciji kafe s mjehurićima. O čemu pričamo? O naizgled neobičnoj kombinaciji kafe s tonikom.

 

Ako ste "na prvu" zakolutali očima", znajte da je upravo ovakva kafa postala jako popularni napitak u svijetu, posebno za one koji ovoga ljeta traže nešto drugačije od običnog espressa. Priprema je jednostavna, ulijte svoj omiljen espresso u šoljicu ili čašu i dodajte tonik s ledom. Rezultat je ukusan – s okusima citrusa, osvježavajuć i britak – napitak.

 

Na ideju za ovakvo piće došli su u švedskom proizvođaču kafe Koppi, koji prodaju svoju kafu Kaffe Tonic već nekoliko godina, ali danas se može naći u specijaliziranim coffee shop-ovima širomm svijeta.

 

Ako pripremate ovo piće kod kuće, pokušajte koristiti zrna kafe koja imaju voćne note okusa.

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!