Jedinstvena prilika da iznesete svoje probleme i prijedloge

Dođite i pitajte sve što vas zanima: Edin Forto sutra na potpunom raspolaganju građanima

Hronika27.06.19, 15:15h

Dođite i pitajte sve što vas zanima: Edin Forto sutra na potpunom raspolaganju građanima
Premijer će biti na raspolaganju građanima za pitanja i diskusiju

 

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto će se družiti s građanima sutra,  petak 28. juna, u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine sa početkom u 18:30 sati. Ovaj događaj organizira Fondacija INFOHOUSE u okviru projekta „Čitaj više, misli više" Heinrich Boll Stiftung organizacije.


Premijer će biti na raspolaganju građanima za pitanja i diskusiju, a izjave za medije predviđene su prije početka druženja, u 18:15 sati. Medijima će se obratiti premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i neko od predstavnika Fondacije INFOHOUSE.


U okviru projekta „Čitaj više, misli više“, dosad su održana druženja u Stocu, Trebinju, Jajcu i Bihaću, a građani su govorili o problemima koji tište njihovu lokalnu zajednicu. Neki od njih su segregacija – dvije škole pod jednim krovom, migrantska kriza, odlazak mladih, zastario obrazovni sistem...


Posljednje druženje s građanima održava se sutra u Sarajevu, nakon čega će novinari portala Interview.ba napisati 40 priča iz pet lokalnih zajednica o problemima koje su građani izdvojili kao ključne. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!