Iz Udruženja Švicarac saopštili

Pravna pobjeda: Hypo/Addiko morala isplatiti nezakonitu naplatu po CHF kreditu

Biznis Klub13.06.19, 10:55h

Pravna pobjeda: Hypo/Addiko morala isplatiti nezakonitu naplatu po CHF kreditu
Ističu dalje da „nažalost ovu borbu sa bankom ogromna većina korisnika ne može da prati zbog velikih sudskih i advokatskih troškova, kao i vremena koje ide u prilog banci“

 

Dvije godine dana od pravosnažnosti presude za tzv. CHF kredit i poslije 10 godina od dana podnošenja tužbe Hypo/Addiko banka je isplatila Kemala Durakovića, predsjednika udruženja Švicarac u iznosu od nekoliko desetina hiljada KM, uz plaćene i sudske troškove od desetak hiljada KM, saopćeno je iz Udruženja.

 

„Hypo/Addiko banka je i na blokadu svog računa sa kojim sami i raspolažu od strane suda isti ignorirala i ulagala desetine žalbi da izbjegne isplatu nezakonito otetoga po tzv. CHF kreditu.

 

Samom isplatom predsjedniku udruženja je dokazana “zakonitost” tih kredita koje ista banka kroz medije i u očima javnosti pokušava prikazati kao “ispravno poslovanje”“, ističe s eu saopćenju.

 

Ističu dalje da „nažalost ovu borbu sa bankom ogromna većina korisnika ne može da prati zbog velikih sudskih i advokatskih troškova, kao i vremena koje ide u prilog banci“.

 

„Žao mi je što sam jedini u FBiH naplatio oteto i što većina korisnika tzv. CHF kredita ovu pravdu zbog svojih finansija (potrebnih za troškove) neće i ne mogu istjerati do kraja i što će vječito ostati opljačkani i izlihvareni od strane Hypo/Addiko banke“, istakao je Kemal Duraković.

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!