VIDEO/ Alarmantno zagađenje voda u BiH

Dramatični prizori s Drine, formiraju se ostrva smeća: Tone plastičnog otpada, leševi životinja, smrad...

Hronika28.05.19, 13:32h

Dramatični prizori s Drine, formiraju se ostrva smeća: Tone plastičnog otpada, leševi životinja, smrad...
Nedavno je USA Today pisao o problemu zagađenja voda u BiH koje je alarmantno

 

Drina trpi veliko zagađenje preko svojih pritoka putem kojih u ovu rijeku dospijeva velika količina smeća, koja se taloži u samom koritu rijeke. Dugogodišnji je to problem za koji još uvijek nema rješenja.

 

Tone smeća, plastični otpad, veliki kabasti otpad, leševi životinja, smrad - dramatični su prizori sa Drine na kojoj se formiraju ogromna 'ostrvo' smeća.

 

- Ovo je katastrofalno! Hidroelektrana je nabavila specijalno vozilo za vađenje plastike, međutim oni ne mogu sve to izvaditi, kolike su to površine... Oni rade na tome stvarno, ne može čovjek dušu griješiti... - ogorčeno će mještanin Aleksandar Mladić.

 

Podsjećamo, nedavno je USA Today pisao o problemu zagađenja voda u BiH koje je alarmantno.

 

U tekstu se navodi kako plastične boce, zahrđale bačve, stare mašine za pranje veša su samo dio od tona smeća koje začepljuju rijeke u BiH, a koje su nekada bile poznate po svojoj smaragdnoj boji i kristalnoj čistoći i koje su voljeli splavari, planinari i ribari.

 

Pogledajte dramatične prizore sa Drine:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!