FOTO/ USLJED OBILNE KIŠE

U Bihaću počela borba s nabujalim rijekama: Voda stigla do kuća, vodostaji rastu, strah od poplava sve veći...

Hronika13.05.19, 09:49h

Obilne kišne padavine uzrokovale se zamućenje vode na svim izvorištima koja su u funkciji vodoopskrbe grada Bihaća. Zbog navedenog, cijenjenim korisnicima iz JP Vodovod preporučuju da iz preventivnih razloga, do daljnjeg, vodu prokuhavaju prije njene upotrebe za piće, saopćeno je iz Kabineta načelnika Bihaća

 

 

Uslijed obilnih padavina koje su pogodile područje Grada Bihaća u protekla 24 sata, došlo je do izlijevanja kanala za oborinske vode i potoka u nekoliko mjesnih zajednica. Najviše problema voda je stvorila mještanima Kamenice, Velikog i Malog Luga, Pokoja i Vedrog Polja, a prema podacima nadležnih službi evidentirano je plavljenje šest kuća i jedne garaže u MZ Veliki Lug, ul. Frane Jukića i ul. Sile nebeske.


Još uvijek ima vode na putnoj komunikaciji prema Vedrom Polju (u dužini 30-40 metara do 10 cm vode), ali saobraćaj nije u prekidu.


Sinoćnji angažman mehanizacije Civilne zaštite Bihać, JP Vodovod i JKP Komrad na pročišćavanju odvodnih kanala znatno je ublažio posljedice padavina.
 

U posljednja 24 sata palo je 84 litara kiše po m2 na području grada Bihaća, a kada su u pitanju vodostaji rijeke Une i Unca, oni za sad nisu u velikom porastu.

 

bihac-poplave-2019-1


U Kulen Vakufu visina Une u 9:00 sati iznosila je 97 cm (Kulen Vakuf – početak obavještavanja 320 cm), a u Martin Brodu 148 cm (početak obavještavanja 250 cm). Evidentiran je i značajan porast rijeke Klokot, čiji vodostaj u 9:00 sati je iznosio 377 cm, sa tendencijom rasta i do 10 cm po satu.


Obilne kišne padavine uzrokovale se zamućenje vode na svim izvorištima koja su u funkciji vodoopskrbe grada Bihaća. Zbog navedenog, cijenjenim korisnicima iz JP Vodovod preporučuju da iz preventivnih razloga, do daljnjeg, vodu prokuhavaju prije njene upotrebe za piće, saopćeno je iz Kabineta načelnika Bihaća.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!