Dodik odgovorio Komšiću i ostalima u Federaciji

Čemu histerija?! Od 'Zlatnog ljiljana' više i ne očekujem, jasno je odakle vuče traume!

Front12.05.19, 19:17h

Čemu histerija?! Od 'Zlatnog ljiljana' više i ne očekujem, jasno je odakle vuče traume!
Onima koji bi da kritikuju njegove izjave i tumače Dejtonski sporazum, a da ga nisu ni pročitali, Dodik je poručio da Oružane snage BiH nisu tekovina Dejtonskog sporazuma

 

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je uniforma Vojske Republike Srpske dio tradicije, a oznake koje se nalaze na njoj su i na uniformama pripadnika Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

 

On je ocijenio da je histerija koja je nastala nakon njegovog poziva da dio pripadnika Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka sljedeće godine na svečanosti povodom Dana Vojske Srpske obuku uniforme Vojske Srpske ne služi ničemu osim podgrijavanju unutrašnjih političkih prilika i nadgornjavanja ko će mu više i prije odbrusiti.

 

Komentarišući izjave hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i drugih političkih predstavnika u Federaciji BiH date tim povodom, Dodik je istakao da nije pozvao pripadnike bošnjačke ili hrvatske vojne komponente da obuku uniforme Vojske Republike Srpske, već srpske, koja je i nastala iz Vojske Srpske i koja i po zakonu baštini njenu tradiciju.

 

"Uniforma je takođe dio tradicije. Oznake koje imaju uniforme Vojske Republike Srpske su i i na uniformama Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka i uopšte ne vidim čemu histerija. Ako su grb i zastava Republike Srpske problem, onda o čemu pričamo? O kakvim oružanim snagama i kakvoj BiH govorimo ako simboli Srpske u njoj nisu prihvatljivi", upitao je Dodik.

 

On je istakao da reakcije koje su uslijedile pokazuju da su neki Srbima namijenili određenu ulogu u BiH, pa ako neće da igraju kako oni sviraju, nastaje problem.

 

"Pozivam Komšića neka održi riječ i prijavi me za izazivanje pobune. Od zlatnog ljiljana se više i ne očekuje. Uostalom Komšić se borio u takozvanoj Armiji RBiH, znači protiv Vojske Republike Srpske i jasno je odakle vuče traume", rekao je Dodik.

 

Onima koji bi da kritikuju njegove izjave i tumače Dejtonski sporazum, a da ga nisu ni pročitali, Dodik je poručio da Oružane snage BiH nisu tekovina Dejtonskog sporazuma.

 

"Kada već komentarišu dobro bi bilo da nešto prije toga i pročitaju", istakao je Dodik za agenciju Srna.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još