RADOVI ĆE TRAJATI 60 DANA

Stiglo pojašnjenje - zašto se ponovo popločava ulica Ferhadija: Nove granitne ploče neće tako lako pucati jer...

Hronika11.05.19, 09:31h

Stiglo pojašnjenje - zašto se ponovo popločava ulica Ferhadija: Nove granitne ploče neće tako lako pucati jer...
U toku je uklanjanje starih ploča postavljenih prije 22 godine kada se neposredno poslije rata radila sanacija ulice. Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić kazao je da se radovi tada nisu izveli na pravi način

 

 

Počela je sanacija dijela Ulice Ferhadija, od Apoteke Stari Grad do Slatkog ćošeta, preciznije na potezu od Trga fra Grge Martića do ukrštanja sa Gazi Husrev-begovom ulicom. Projektom je planirano da se uklone stare ploče, postavi armiranobetonska podloga i na nju nove granitne ploče od deset centimetara, izmijeni dio cjevovoda i reguliše oborinska odvodnja. 


Na ovaj način cijela Ulica Ferhadija u dijelu općine Stari Grad, u dužini od 363 metra, imat će jedinstven izgled, s obzirom na to da je donji dio, od Gradske tržnice do Apoteke Stari Grad, rekonstruisan i popločan prije sedam godina, piše Oslobođenje.


U toku je uklanjanje starih ploča postavljenih prije 22 godine kada se neposredno poslije rata radila sanacija ulice. Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić kazao je da se radovi tada nisu izveli na pravi način.


- Ploče koje su sada ovdje postavljene su odmah nakon rata, 1997. i vrlo su loše urađene. Općina Stari Grad i Direkcija za ceste KS-a konačno su krenule u sanaciju i ovog dijela Ulice Ferhadija. Donji dio ulice smo radili u toku 2012. i 2013. i tu nikada nije bilo oštećenja ni dodatnih radova, rekao je Hadžibajrić.


Radove će finansirati Općina Stari Grad i Direkcija za ceste, a njihova vrijednost je 789.000 KM. Rok za završetak radova je 60 dana.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!