Pojasnio odluku o poskupljenju plina

Novalić odgovorio na optužbe iz SDP-a: Radi se o čistom politikanstvu, maskiranom u brigu za građane

Front09.05.19, 07:56h

Novalić odgovorio na optužbe iz SDP-a: Radi se o čistom politikanstvu, maskiranom u brigu za građane
Od Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a koji je i sam bio federalni premijer, očekivao sam da se malo bolje razumije u proces donošenja odluka unutar Vlade Federacije BiH, rekao je Novalić

 

Od Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a koji je i sam bio federalni premijer, očekivao sam da se malo bolje razumije u proces donošenja odluka unutar Vlade Federacije BiH. Dakle, odluka o poskupljenju plina nije moja lična već se radi o odluci kompletne Vlade FBiH i svih stranaka koje učestvuju u njenom radu - izjavio je federalni premijer Fadil Novalić odgovarajući na optužbe iz SDP-a.

 

Zatim, kako je dodao, odluka je donesena na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, na zahtjev kompanije BH Gas i uz podršku Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i obrazložena im je veoma detaljno tržišnim - i nikakvim drugim razlozima.  

 

 - S obzirom na to da dva ministarstva koja su učestvovala u kreiranju ove odluke vode kadrovi SBB-a, dakle stranke koja čini vlast u Kantonu Sarajevo, slijedeći logiku Predsjedništva SDP-a možemo jedino zaključiti da Vladu KS ruši SBB, odnosno da SBB sa federalnog nivoa ruši samu sebe na kantonalnom nivou. Kad su u pitanju optužbe upućene na moju adresu smatram da se radi o čistom politikanstvu, po običaju maskiranom u brigu za građane - zaključio je Novalić.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još