IZ GRAĐANSKOG SAVEZA BRUTALNO SAOPŠTENJE

Frustracije rasplakanog Dodika: Čega se ustvari najviše plaši prvi čovjek Republike Srpske?!

Front14.04.19, 10:03h

Frustracije rasplakanog Dodika: Čega se ustvari najviše plaši prvi čovjek Republike Srpske?!
Naš narod treba da zna da je nit državnosti koja je ostala neprekinuta od ZAVNOBiH-a do danas nemoguće presijeći jer u Predsjedništvu BiH probosanske snage imaju prednost od 2:1. Otuda i frustracija rasplakanog Dodika, jer je svjestan da će morati od RS napraviti pobunjeničku oblast po uzoru na Karadžića, navodi se u saopštenju GS-a

 

 

Građanski savez (GS) smatra da su svi potezi osovine Dodik-Čović od izbora do danas potvrda ispravnosti politike koju smo vodili od osnivanja, a posebno je potvrda naše odluke da uđemo u koaliciju sa DF i podržimo Željka Komšića. Da se kojim slučajem desilo da Komšić nije dobio izbore, danas bismo vjerovatno imali potpuni raspad suverena BiH i uvod u kolaps Ustavom definisanih institucija BiH.


Dodikovo organizovano negiranje genocida u Srebrenici je priprema za pokušaj dovršavanja Karadžićevog projekta nasilnim sredstvima. Nemoguće je drugačije shvatiti naoružavanje policije genocida u RS, raspirivanje mržnje prema Bošnjacima, i generalno promovisanje kulturnog dnk genocida kao temelja identiteta srpskog naroda čiji su pripadnici odigrali ključnu ulogu u slomu nacizma i fašizma u našoj domovini 40ih. 


Dodikovo zatiranje svih svijetlih tekovina koje su spajale sve naše pretke i čiji su simboli Koča Popović i Bogić Bogićević je svjesna fašizacija društva kojem tvrdi da želi dobro. Samo je u svijetu bolesnog uma SNSD-ovih lidera moguće voditi politiku približavanja sopstvenog naroda nasljednicima koljača iz Jasenovca da bi se sprovelo uništenje nasljednika Fadila Jahića.


Mi u GS-u smatramo da je vrijeme pozivanja međunarodne zajednice da reaguje u svojstvu garanta Dejtona prošlo i da se našoj javnosti mora reći bolna istina. Blokada uspostave vlasti nakon izbora je prvi korak u provođenju plana B koji je Čović najavio prije izbora. 


Naš narod treba da zna da je nit državnosti koja je ostala neprekinuta od ZAVNOBiH-a do danas nemoguće presijeći jer u Predsjedništvu BiH probosanske snage imaju prednost od 2:1. Otuda i frustracija rasplakanog Dodika, jer je svjestan da će morati od RS napraviti pobunjeničku oblast po uzoru na Karadžića.


Iako je propao pokušaj da se od BiH napravi nova Jugoslavija, slijedi nam borba u kojoj bez jedinstva svih probosanskih snaga rizikujemo da opet imamo nove fikrete abdiće, zaključuje se u saopštenju Građanskog saveza.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još