Kazna za homofobne ispade

Nakon što tražila da se LGBT osobe u BiH izoluju, zastupnici SDA Facebook blokirao profil: Evo šta ona kaže na sve...

Front03.04.19, 19:50h

Nakon što tražila da se LGBT osobe u BiH izoluju, zastupnici SDA Facebook blokirao profil: Evo šta ona kaže na sve...
Profil zastupnice Samre Ćosović-Hajdarević je blokiran od onih koje žele da naše društvo unište svakojakim nemoralnim odnosom u društvu. Mi nastavljamo svoju borbu - napisala je zastupnica Ćosović-Hajdarević

 

Nakon što je putem svog Facebook profila pozvala na izolaciju LGBT osoba u BiH, a povodom održavanja parade ponosa koja je najavljena za septembar u Sarajevu, Samri Ćosović-Hajdarević, zastupnici SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, Facebook je blokirao profil.

 

Međutim, njena Facebook stranica još je aktivna pa se tim putem obratila svojim homofobnim fanovima:

 

- Profil zastupnice Samre Ćosović-Hajdarević je blokiran od onih koje žele da naše društvo unište svakojakim nemoralnim odnosom u društvu. Mi nastavljamo svoju borbu - napisala je zastupnica Ćosović-Hajdarević.

 

samra-cosovic-hajdarevic-facebook

 

Podsjećamo, inicijativa da se organizira bosanskohercegovačka parada ponosa dolazi od 15 aktivista i aktivistkinja iz Prijedora, Banje Luke, Sarajeva, Bijeljine, Tuzle i ostalih dijelova BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 117

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još