Naša stranka će inicirati izmjene Krivičnog zakona FBiH

Premijer KS Edin Forto: Napade na novinare tretirati kao krivično djelo!

Front29.03.19, 12:58h

Premijer KS Edin Forto: Napade na novinare tretirati kao krivično djelo!
Cijeneći važnost slobode medija i društvenu ulogu novinara, svoje napore ćemo usmjeriti u izmjenu Krivičnog zakona, prema kojem bi se u budućnosti napadi na novinare i medijske radnike tretirali kao napadi na službena lica. I od te borbe nećemo odustati, kazao je premijer Forto

 

Vlada Kantona Sarajevo osuđuje napad na fotoreportera Adija Kebu, kojeg je tokom vršenja njegovog radnog zadatka, fizički i verbalno uznemiravao predsjednik SDA Novi Grad Huso Ćesir.

 

Slučaj Kebo je posljednji u nizu napada na novinare i medijske radnike koji su sve učestaliji u našoj zemlji. Sloboda medija i pravo građana da budu informisani su u samoj suštini demokratskog društva, a statistika iz prošle i ove godine kazuje da su ove slobode ozbiljno ugrožene.

 

Premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto je rekao da osude, ma kako oštre bile, neće promijeniti mnogo sve dok se ovakvi napadi ne budu krivično sankcionisali. Naša stranka će inicirati izmjene Krivičnog zakona FBiH.

 

„Cijeneći važnost slobode medija i društvenu ulogu novinara, svoje napore ćemo usmjeriti u izmjenu Krivičnog zakona, prema kojem bi se u budućnosti napadi na novinare i medijske radnike tretirali kao napadi na službena lica. I od te borbe nećemo odustati“, kazao je premijer Forto.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!