VIDEO/ Ud'ri novinara!

Predsjednik SDA Novi Grad Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala: 'Šta snimaš?! Je*em ti javni prostor...'

Hronika28.03.19, 16:04h

Predsjednik SDA Novi Grad Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala: 'Šta snimaš?! Je*em ti javni prostor...'
Predsjednik SDA Novi Grad fizički je nasrnuo na fotografa Žurnala Adija Kebu i pokušao mu oteti kameru!

Predsjednik Općinskog odbora Novi Grad Huso Ćesir fizički je nasrnuo na fotografa Žurnala Adija Kebu. Kolega se nalazio na radnom zadatku, fotografirao ulaz u Ćesirovu firmu Bosnaplast - o čijem poslovanju pišemo. U tom momentu nalazio se na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

 

Čitav napad fotograf Žurnala uspio je zabilježiti na kameri. Kao što se na snimku može vidjeti, još dok je prilazio fotografu Žurnala, Ćesir je prijetio da će mu  razbiti kameru. Iako ga je naš fotograf upozoravao da se nalazi na javnoj površini, na radnom zadatku, Ćesir je nastavio grubo da nasrće i pokušavao oteti kameru. U jednom momentu prišao je i Muamer Ćesir, sin Huse Ćesira, koji je istrgnuo kameru fotografu Žurnala Adiju Kebi.

 

Kameru je dao ocu, koji se uputio prema ulazu u firmu Bosnaplast. Fotograf Žurnala izvadio je telefon u namjeri da zove policiju. Kada je to vidio, predsjednik OO SDA Novi Grad vratio je oštećenu kameru Adiju Kebi.

 

Novinari Žurnala u posljednje dvije godine istraživali su poslovanje firmi u vlasništvu Huse Ćesira - Bosnaplast i Femas. U posljednje tri godine te firme su glavni dobavljači plastenika za Općinu Novi Grad. Odlukom Semira Efendića iz budžeta Općine Novi Grad isplaćeno je više od 80 hiljada Ćesirovim firmama.

 

Žurnal je prije mjesec dana objavio tekst o tome kako firme Huse Ćesira dobijaju tender od Općine Novi Grad. Kada se na tender prijavi firma Huse Ćesira posao mora biti dodijeljen stranačkom šefu načelnika Efendića. Da bi šefova firma pobijedila na tenderu, iz Općine će korigovati cijene u ponudi kako bi bila najpovoljnija. Kada se to otkrije i čitav postupak poništi, iz Općine Novi Grad jednostavno će raspisati novi tender na kojem će posao dobiti neka druga firma u vlasništvu istog čovjeka - Huse Ćesira.

 

Napad na fotografa Žurnala prijavljen je policiji.

 

Pogledajte snimak napada!

 

 

(Zurnal.info, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 52

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još