VIDEO/ Oglasila se ministrica Semiha Borovac

Stigla prva reakcija iz SDA nakon napada Huse Ćesira: Sloboda izražavanja ne smije se potiskivati nasilnim metodama!

Front29.03.19, 09:30h

Stigla prva reakcija iz SDA nakon napada Huse Ćesira: Sloboda izražavanja ne smije se potiskivati nasilnim metodama!
Ministrica Borovac je ovom prilikom podsjetila i na njen raniji stavi i inicijativu da se napad na novinare u krivičnom zakonodavstvu definira kao posebno krivično djelo napada na službeno lice

 

Državna ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac osudila je sve učestalije napade na novinare i medijske ekipe među kojima je i jučerašnji napad na fotoreportera portala Žurnal.

 

Ministrica Borovac je istakla da je svaki napad na novinare nedopustiv u demokratskom društvu te da ima izuzetno negativan utjecaj na rad medijskih profesionalca i slobodu izražavanja.

 

- Sloboda izražavanja ne smije se potiskivati nasilnim metodama, jer se na taj način potiru evropski i demokratski procesi u našoj zemlji. Novinari, medijski profesionalci, ali i svi građani Bosne i Hercegovine trebaju uživati sigurnost i zaštitu u svojoj zemlji – navela je ministrica Semiha Borovac u javnom reagiranju.


Ministrica Borovac je ovom prilikom podsjetila i na njen raniji stavi i inicijativu da se napad na novinare u krivičnom zakonodavstvu definira kao posebno krivično djelo napada na službeno lice. Sve učestaliji napadi na novinare i medijske ekipe samo potvrđuju neophodnost donošenja ove mjere.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još