Iz DF-a stigle oštre osude skupa u Višegradu

Lukač i Mektić ili neka uhapse pripadnike četničkog pokreta ili neka im se pridruže

Front10.03.19, 17:45h

Lukač i Mektić ili neka uhapse pripadnike četničkog pokreta ili neka im se pridruže
Nedopustivo je da ove četničke, samo za javnost, nenaoružane formacije, otvoreno prijete terorom, a da pri tome nema apsolutno nikakve reakcije institucija, smatraju u DF-u

 

Demokratska fronta poziva ministra unutrašnjih poslova RS, Dragana Lukača i ministra sigurnosti BiH, Dragana Mektića da uhapse pripadnike četničkog pokreta koji su danas u Vìšegradu eksplicitno pozivali na činjenje novih zločina, ili da im se, ako ih i pored očitih četničko koljačkih namjera ne žele privesti, jednostavno pridruže, saopćeno je iz DF-a.

 

“Smatramo da poruke o novim klanjima ne ostavljaju nimalo prostora ni entitetskim ni državnim policijskim agencijama za nereagovanje. Četnička okupljanja u Višegradu ne završavaju se tek na porukama mržnje, nego predstavljaju ohrabrenje onima koji su ne tako davno po Višegradu pravili žive lomače da ponovo tu, ili negdje već drugo, učine isto.

 

Nedopustivo je da ove četničke, samo za javnost, nenaoružane formacije, otvoreno prijete terorom, a da pri tome nema apsolutno nikakve reakcije institucija. Sigurnosne agencije entiteta i države istog časa moraju građanima koji se osjećaju ugroženima uslijed poslijednjih prijetnji garantovati sigurnost i zaštitu, pružajući dokaz da nisu saglasni sa četničkim pozivima na nova klanja. Ukoliko to izostane treba smatrati da četnici imaju otvorenu podršku u prijetnjama i zločinačkim planovima”, navodi se u reakciji DF-a

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još