Oglasila se povodom 1. Marta

Sabina Ćudić poziva: Građani, sutra se suzdržite i ispoštujte obespravljene radnike!

Front28.02.19, 13:19h

Sabina Ćudić poziva: Građani, sutra se suzdržite i ispoštujte obespravljene radnike!
Pozivam stoga, u ime Naše stranke, sve privredne subjekte u Kantonu Sarajevo da poštuju Dan nezavisnoti, ali i nadležne inspekcije da vrše potrebne kontrole poštivanja državnog praznika i radničkih prava

 

Sutra je Dan nezavisnosti, jedan od najznačajnijih državnih praznika. Koliko ga ko poštuje ogleda se, između ostalog, i u odnosu prema radnicima i radnicama smatra Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke:

 

- Dan nezavisnosti se u Federaciji BiH poštuje i tako što je neradni dan. Međutim, svake godine za svaki praznik koji je neradni ipak vidimo, posebno u trgovinama i ugostiteljskim objektima, da su mnogi radnici i radnice prisiljeni raditi. Pozivam stoga, u ime Naše stranke, sve privredne subjekte u Kantonu Sarajevo da poštuju Dan nezavisnoti, ali i nadležne inspekcije da vrše potrebne kontrole poštivanja državnog praznika i radničkih prava. Pozivam i građane da se maksimalno suzdrže sutra od korištenja usluga od onih koji imaju puna prava da te usluge ne pružaju, ali su na to prisiljeni - pojasnila je Ćudić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još