VIDEO/ Live verzija pjesme 'Lijepa Alma'

Nezaboravni trenuci s rođendanskog koncerta 'Zabranjenog pušenja' u Sarajevu: Ruke u zraku, publika u transu...

Showbizz14.02.19, 12:20h

Nezaboravni trenuci s rođendanskog koncerta 'Zabranjenog pušenja' u Sarajevu: Ruke u zraku, publika u transu...
Koncertom u Skenderiji, na kojem su kao gosti Zabranjenog pušenja nastupili i Sassja, Damir Imamović i Alen Islamović, obilježeno je i pola stoljeća postojanja ove čuvene sarajevske dvorane

 


Sve ruke su u zraku, svjetla mobitela obasjavaju lica publike koja u transu prati bend.


Na sceni su Sejo Sexon i Zabranjeno pušenje i još jedna muzička legenda, Zele Lipovača iz Divljih jagoda. Svi zajedno pjevaju pjesmu “Lijepa Alma”, jednu od najljepših sarajevskih balada o tužnoj i ponosnoj djevojci kojoj je rat odnio dragog.


Pogledajte spot za live verziju pjesme “Lijepa Alma”:


"Odabrali smo za spot baš ovaj dio koncerta kojim smo obilježili 35 godina rada Zabranjenog pušenja zbog specifičnog emotivnog naboja koji je zabilježen na snimci. To su trenuci kada bend i publika postaju jedno, trenuci zbog kojih se svih ovih godina i bavim muzikom", kaže frontmen Pušenja Sejo Sexon.


Koncertom u Skenderiji, na kojem su kao gosti Zabranjenog pušenja nastupili i Sassja, Damir Imamović i Alen Islamović, obilježeno je i pola stoljeća postojanja ove čuvene sarajevske dvorane. Pored nezaboravnih hitova iz svih faza karijere, Pušenje je prvi put u Sarajevu izvelo i nekoliko pjesma sa svog novog albuma “Šok i nevjerica”.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!