Ko će dobiti 50.000 KM

Katica o slučaju Gačić: Ne može se ni na čiju riječ isplatiti novčana nagrada

Hronika13.02.19, 19:03h

Katica o slučaju Gačić: Ne može se ni na čiju riječ isplatiti novčana nagrada
Ta odluka je stupila na snagu, a komesar je zadužen za proceduru isplate nagrade, kaže Katica

 

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica za N1 su govorili o potrazi za Edinom Gačićem, višestrukim ubicom koji je jučer smrtno stradao u oružanom sukobu sa policijom u mjestu Lopare kod Kiseljaka.

 

Na pitanje gdje su bili propusti u slučaju Gačić, odgovorio je:

 

"2003. je izmijenjeno krivično zakonodavstvo kada smo prešli na anglosaksonski sistem. Imamo problem da se za neuračunljive i osobe koje imaju bitno smanjenu uračunljivost ne može izricati mjera bezbjednosti, a ona upravo služi za ove osobe".

 

Katica se osvrnuo i na nagradu od 50.000 maraka obećanu za onoga ko bude imao informaciju koja će dovesti do Gačića. S tim u vezi, govorio je i na tvrdnju Samira Tarića koji tvrdi da je on imao informaciju koje su pomogle u lociranju Gačića.

 

"Vlada Kantona Sarajevo je jučer u jutarnjim satima donijela odluku o raspisivanju nagrade od 50.000 maraka za osobu koja bude imala informaciju koja će dovesti do Gačića. Ta odluka je stupila na snagu, a komesar je zadužen za proceduru isplate nagrade. Ali, ne može se ni na čiju riječ isplatiti novčana nagrada. Postoji policijski izvještaj. Na osnovu činjenica koje ćemo dobiti izvještajem će biti isplaćena nagrada. Bili smo hrabri i donijeli smo takve odluke. Ponosam sam na urađeno. Analizirat ćemo je li ovo bila dobra metoda".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još