video/ 50.000 km čeka dobitnika

Ko je zaista otkrio gdje se krio ubica Edin Gačić i dojavio policiji? 'Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega...'

Hronika13.02.19, 11:28h

Ko je zaista otkrio gdje se krio ubica Edin Gačić i dojavio policiji? 'Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega...'
Sada kada je stvar okončana, javile su se prve osobe koje tvrde da zaslužuju vrijednu nagradu od 50.000 KM

 

Nakon što je cijela BiH danima drhtala od straha zbog višestrukog ubice Edina Gačića koji je između dva počinjena ubistva na slobodi bio čak osam dana, policijske snage su dotičnog likvidirale jučer u poslijepodnevnim satima u Lepenici kod Kiseljaka.

 

Prije nego što je savladan, u medije je prvo procurila informacija da nagrada za trag koji dovodi do ovog opasnog čovjeka iznosi 900 KM, ali samo dan poslije toga stigla je i zvanična cifra, znatno veći iznos - 50.000 KM.

 

Tijekom opsežne i kompleksne potrage, policija je u javnost iznosila oskudne detalje o tragovima na koje su nailazili, a sada kada je stvar okončana, javile su prve osobe koje tvrde da zaslužuju nagradu.

 

Tako su za medije progovororili Sadmir Tarić i Armin Karović, obojica tvrde da su baš oni doveli policiju do ključnog traga, i to još u nedjelju...

 

- Zvao sam sve policije oko 16 sati u nedjelju, kao savjestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Vidio sam ga jer radim na ophodnji autoputa i proteklih sedam dana sam bio u smjeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i po i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega - ispričao je Tarić za portal Klix, a više o njegovom svjedočanstvu čitajte ovdje.

 

Međutim, Tarić i Karović imaju konkurenciju. Naime, još je neko bio na 'vrućem tragu'... Zijad Beganović zvani Rojnik, vlasnik lovačke kolibe blizu koje se odvio okršaj između Gačića i policije, tvrdi da je i bez policije, sam tragao za ubicom.

 

- Pitali su me šta mislim da li je na ovom terenu ubica, rekao sam da je hiljadu posto i da će biti uhvaćen do mraka - ispričao je Beganović za Avaz. 

 

Šta je još tijekom svoje 'potrage' opazio Beganović i kojim se stazama kretao Gačić, doznajte ovdje.

 

I dok policija i zvanično ne objavi imena koja su im pomogla u ovoj složenoj operaciji, za očekivati je, naravno, da će se javiti još 'pretendenata' za ovu izdašnu nagradu...

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još