Potraga za naoružanim i opasnim višestrukim ubicom

Otkriveno šta je Edin Gačić ukrao od pripadnika FUP-a kada ga je likvidirao

Hronika10.02.19, 15:30h

Otkriveno šta je Edin Gačić ukrao od pripadnika FUP-a kada ga je likvidirao
Građani negoduju zbog malog broja policajaca na putu do Suhodola, a Korajlić kaže da je to zbog toga što policija pretražuje teren u dubini, ali da bi bilo poželjno da zbog osjećaja sigurnosti bude povećano prisustvo policije na terenu

 

Svi pripadnici policijskih agencija u Federaciji BiH u saradnji sa uposlenicima Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) i MUP-a Republike Srpske tragaju za Edinom Gačićem koji se dovodi u vezu sa ubistvima u mjestima Podorašac i Suhodol.

 

Kako je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila za TV1, osumnjičeni je pripadnika FUP-a Mahira Begića ubio vatrenim oružjem pucajući mu u glavu, grudni koš i noge. Begić je na licu mjesta preminuo zbog zadobijenih povreda nakon što je u njega ispaljeno više metaka. Nakon toga Gačić je ukrao policijski pištolj i dva okvira metaka. Radi se o policijskom pištolju marke “Glock”, a o kakvim karakteristikama pištolja se radi TV1 je kontaktirao dekana Fakulteta za kriminalistiku u Sarajevu Nedžada Korajlića.

 

Korajlić kaže da okviri za te pištolje u prosjeku imaju 15 metaka, s obzirom na to da je Gačić ukrao dva okvira, jasno je da kod sebe ima pištolj i minimalno 30 metaka.

 

Građani negoduju zbog malog broja policajaca na putu do Suhodola, a Korajlić kaže da je to zbog toga što policija pretražuje teren u dubini, ali da bi bilo poželjno da zbog osjećaja sigurnosti bude povećano prisustvo policije na terenu.

 

(TV1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još