nakon bure zbog 'vrijeđanja žrtava opsade sarajeva'

Željko Mitrović odgovara: Razumemo da konkurencija želi da istisne TV PINK iz BiH na svaki način, ali naš cilj je...

Mediji06.02.19, 16:07h

Željko Mitrović odgovara: Razumemo da konkurencija želi da istisne TV PINK iz BiH na svaki način, ali naš cilj je...
Stav TV Pink je jasan, da je presuda Haškog tribunala činjenica, kao i svedočenje zaštićenog svedoka GRM-116

 

Poslije bure u javnosti koja se podigla nakon jučerašnjeg emitovanja programa TV PINK, saopćenjem za javnost oglasio se sam Željko Mitrović, vlasnik i predsjednik kompanije Pink Internacional Company.

 

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

 

TV Pink regionalni lider, koji decenijama posluje u državama bivše Jugoslavije, uvek je poštovao profesionalne i etičke standarde, kao što je uvek nastojao da i o mnogim pitanjima, pa i onima iz naše bliske prošlosti uvaži argumente ne samo jedne strane.

 

Televiziju Pink, niko i nikada u regionu, nije optuživao za jednostranost i nacionalizam, što ovih dana pokušavaju Vijesti.ba i drugi mediji koji prenose pisanje ovog portala. Razumemo, da konkurencija želi da istisne TV Pink u Bosni i Hercegovini na svaki način, jer  mnogima njen značajan udeo na tržištu smeta. Ova kampanja sračunata na istiskivanje Pinka sa tržišta BiH,  to čini na najgori mogući način, podmetanjem i vadjenjem delova teksta  iz konteksta.

 

Tačno je, da je naš portal Pink.rs preneo citate zaštićenog svedoka pod pseudonimom GRM-116. Te citate možete naći u arhivama mnogih svetskih medija, pa i onih iz Bosne i Hercegovine. Reč je iskazu pripadnika specijalne jedinice "Biseri" koja je obezbedjivala Predsedništvo BiH. Transkripti tih izjava bili su na zvaničnom sajtu Haškog tribunala, što sve ukazuje da se naš portal nije ogrešio o činjenice. Slažemo se, da je naslov senzacionalistički, ali cilj nije bio da se zločin na Markalama porekne, nego da ukaže na činjenicu da ga prate kontradiktornosti u zavisnosti iz koje nacionalne vizure se posmatra i tumači.

 

Pomenuti teskt nije sporio presudu Sudskog veća Haškog tribunala, koja je doneta na sudjenju bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću 2016. godine, a kojom je utvrdjeno da je granata ispaljena sa jednog od položaja pod kontrolom Vojske  Republike Srpske. Stav TV Pink je jasan, da je presuda Haškog tribunala činjenica, kao i svedočenje zaštićenog svedoka GRM-116. Nadamo se da smo svi saglasni, da svim žrtvam bile one Bošnjaci, Hrvati ili Srbi dugujemo poštovanje, kao pravo na pravdu, koja treba da stigne sve one koji su počinili zločine.


Kampanja zasnovana na falsifikatu, podmetanju i vadjenju iz konteksta, morbidnim  poigravanjem sa patnjom i traumama Bošnjaka tokom tragičnog rata devedestih godina, ima za cilj nanošenje moralne i materijalne štete našoj kompaniji. Ko stoji iza nje, svakom je jasno - navodi se u saopćenju vlasnika i predsjednika kompanije Pink Internacional Company, Željka Mitrovića.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još