Pozivaju građane na bojkot

U Narodu i pravdi ogorčeni: Zašto BH Telecom sarađuje s medijima koji vrijeđaju žrtve opsade Sarajeva?!

Mediji06.02.19, 12:51h

U Narodu i pravdi ogorčeni: Zašto BH Telecom sarađuje s medijima koji vrijeđaju žrtve opsade Sarajeva?!
Narod i pravda poziva i građane, korisnike BH Telecoma, da od ove televizije traže uklanjanje kanala koji su i danas dio propagande zvaničnog Beograda

 

Nakon još jednog sramnog čina srbijanske televizije Pink, koja je jučer, na dan masakra na Markalama u kojem je ubijeno 68 Sarajlija, pokušala za zločin optužiti najviše bosanskohercegovačko političko i duhovno rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Alijom Izetbegovićem i reisom Mustafom ef. Cerićem, Narod i Pravda pozivaju BH Telecom i druge kompanije da prekinu saradnju sa ovom televizijom, saopćeno je iz Pres službe ove stranke.

 

Iz Naroda i Pravde podsjećaju na sraman potez BH Telecoma koji je Pinku svoja vrata otvorio još prije pet godina i višemilionskim ugovorom omogućio da se ova tvrđava laži i manipulacijie nametne na bh. medijskom tržištu.

 

„Jedini besramniji potez od negiranja zločina jeste pokušaj da se za zločin okrive njegove žrtve. Takvi potezi duboko vrijeđaju sve građane Sarajeva, sve žrtve višegodišnje opsade, sve nas koji smo iz dana u dan trpjeli teror, hiljade i hiljade granata. Suosjećanje sa žrtvama možemo pokazati na različite načine, a jedan od njih je sigurno i da ne dozvolimo da se našim parama vrijeđaju žrtve“, poručuje istaknuti član Naroda i Pravde Kemal Ademović.

 

Iz ove stranke podsjećaju da BH Telekom, kompanija čije je sjedište svega stotinjak metara vazdušne linije od pijace Markale gdje je počinjen zločin, programe Pink televizije nudi u osnovnom paketu, tako da su svi bh. građani koji se opredijele za usluge BH Telekoma prinuđeni plaćati i programe Pink televizije.

 

„Razumijemo tržišnu utakmicu i uvjete u kojima BH Telecom djeluje, ali je višegodišnja praksa BH Telecoma sramna. Tražimo od ove i od drugih kompanija da programe mašinerije laži i zla, kakva je Pink televizija, nude isključivo kao dodatnu opciju, čime bi omogućili građanima, koji se za usluge BH Telecoma često odlučuju i iz patriotskih razloga, da ne finansiraju vlastito ponižavanje“, navodi Ademović.

 

Narod i pravda poziva i građane, korisnike BH Telecoma, da od ove televizije traže uklanjanje kanala koji su i danas dio propagande zvaničnog Beograda.

 

„Ta televizija, uz druge medije, i danas je, kao i ranije, jedan od osnovnih stubova vladajućeg režima u Beogradu koji rehabilituje osuđene ratne zločince. Siguran sam da ovakve laži, bez obzira koliko puta ponovljene, nikada i ni za koga neće postati istina. Ali me je stid, kao bivšeg borca kome je rahmetli Alija Izetbegović bio vrhovni komandant, što smo dopustili da ga se vrijeđa, lažno sumnjiči i ponižava i da za to još plaćamo vlastitim novcem“, kaže na kraju Ademović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još