Prijedlog Budžeta KS za 2019. godinu

Filipović: Subvencije troškova građanima za prelazak na plin

Front18.01.19, 13:34h

Filipović: Subvencije troškova građanima za prelazak na plin
Najavio je da, ukoliko Skupština KS usvoji predloženi budžet, ministarstvo će u najkraćem roku raspisati javni poziv za dodjelu subvencija građanima

 

Ministar prostornog uređenja, građenja i okoliša Damir Filipović istakao je da su u Prijedlogu Budžeta KS za 2019.godinu, koji će biti razmatran krajem januara, planirana sredstva za subvencioniranje troškova građanima koji sa čvrstih goriva žele preći na plinsko grijanje. 

 

- Planiramo izdvojiti 400.000 KM za subvencioniranje troškova građanima koji žele preći na plin. Cilj je vraćanje u upotrebu prirodnog gasa kao primarnog i ekološki najprihvatljivijeg energenta u Kantonu Sarajevo – rekao je Filipović. 

 

Najavio je da, ukoliko Skupština KS usvoji predloženi budžet, ministarstvo će u najkraćem roku raspisati javni poziv za dodjelu subvencija građanima. 

 

Filipović je istakao da je ranijih godina bio slab odziv građana za ove subvencije, te da će se ove godine potruditi da promocija ove mjere bude kvalitetnija te da građani dobiju što više informacija, saopćeno je iz SDP-a BiH.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!