premijera u martu u kamernom teatru 55

Kokan Mladenović će režirati 'Sjećaš li se Dolly Bell', a dio glumačke ekipe je Mirsad Tuka

Kultura24.12.18, 14:39h

Kokan Mladenović će režirati 'Sjećaš li se Dolly Bell', a dio glumačke ekipe je Mirsad Tuka
Režiju potpisuje Elmir Jukić, a „Žaba“ je prvi put izvedena u sarajevskom Domu policije 2008. godine, dok će svoje 250. igranje doživjeti prekosutra u Kamernom teatru 55

 

Povodom 250. izvođenja kultne predstave „Žaba“ u Kamernom teatru 55, danas je održana pres-konferencija, kojoj su prisustvovali akteri ovog komada, Emir Hadžihafizbegović, Mirsad Tuka, Aleksandar Seksan, i Moamer Kasumović - piše Avaz.

 

Režiju potpisuje Elmir Jukić, a „Žaba“ je prvi put izvedena u sarajevskom Domu policije 2008. godine, dok će svoje 250. igranje doživjeti prekosutra u Kamernom teatru 55.


 
Tokom svog obraćanja Hadžihafizbegović je otkrio da će Kokan Mladenović u ovoj pozorišnoj kući režirati i predstavu "Sjećaš li se Dolly Bell", prema kultnom filmu istog naziva.

 

Kako je kazao direktor Kamernog teatra 55, probe za predstavu kreću u januaru, a premijera bi se trebala desiti u martu. Prema saznanjima „Dnevnog avaza“, jednu od ključnih uloga trebao bi igrati Mirsad Tuka, koji je, inače, član Drame u ovom pozorištu.

 

Kultni film "Sjećaš li se Dolly Bell" snimljen je 1981. godine prema tekstu Abdulaha Sidrana.


 
-  Poslije duge medijske ilegale otkupili smo prava od Abdulaha Sidrana. Ekipa Kamernog teatra i ja kao upravnik zahvaljujemo Sidranu, koji je pokazao senzibilitet i ustupio nam prava da radimo dramatizaciju za predstavu '"Sjećaš li se Dolly Bell“ – naglasio je Hadžihafizbegović.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!