PREOKRET U SLUČAJU 'DARUVARAC'

Policiji se javila majka svjedokinje koja je detaljno ispričala kako je pretučena Lorena: 'Sve je laž. Ona nije pouzdana!'

Hronika22.12.18, 12:53h

Policiji se javila majka svjedokinje koja je detaljno ispričala kako je pretučena Lorena: 'Sve je laž. Ona nije pouzdana!'
Nakon što su mediji prenijeli svjedočanstvo jedne od prijateljica 18-godišnjakinje, koja je rekla da je te večeri bila na inkriminiranom mjestu, odnosno da je svjedočila kako Daruvarac mrcvari njenu prijateljicu, zadarskoj se policiji obratila njezina majka kako bi opovrgla sve što je njezina kći rekla, jer nije pouzdana svjedokinja

 

- Točno je da me Kovačević angažirao u ovom kaznenom postupku. Preuzeo sam spis i sad moram proučiti dokaze. Iduća rasprava sazvana je za 9. siječnja, dakle za manje od dvadeset dana, i moram je dočekati spreman - rekao je za Jutarnji.hr Boris Radman, novi odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca (31), nakon što mu je u četvrtak poslijepodne odvjetnik Andrej Korljan otkazao punomoć zbog otprije preuzetih obveza na suđenju u Zagrebu.


Boris Radman je do početka prošlog ljeta radio kao kazneni sudac Županijskog suda u Zadru i nakon donesene oslobađajuće presude bivšem vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici u slučaju Kornati, prešao je u odvjetnike.


Sukob interesa?


Izbor Radmana za novog Daruvarčevog odvjetnika intrigantan je i zbog činjenice što njegova supruga, Kerol Sablić Radman, radi kao zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Zadru, koje kazneno goni Daruvarca za teške tjelesne ozljede i prijetnje 18-godišnjoj Zadranki. Ima li u tome sukoba interesa?


- Ne želim to komentirati. Ustav daje svima mogućnost rada i zaposlenja – odgovorio nam je Radman. U Državnom odvjetništvu ističu da zamjenica Kerol Sablić Radman nije sudjelovala niti u jednom aspektu podizanja optužnice protiv Daruvarca, niti je zastupala tužiteljstvo pred sudom u tom predmetu. Jednom je, istina, trebala, ali je rasprava odgođena, a njezin suprug tada ionako nije bio involviran u slučaj.


U međuvremenu stižu nove informacije oko medijskih istupa pojedinih svjedoka premlaćivanja 18-godišnje Zadranke prošlog lipnja u kafiću Chill out na Meladi. Nakon što su mediji prenijeli svjedočanstvo jedne od prijateljica 18-godišnjakinje, koja je rekla da je te večeri bila na inkriminiranom mjestu, odnosno da je svjedočila kako Daruvarac mrcvari njenu prijateljicu, zadarskoj se policiji obratila njezina majka kako bi opovrgla sve što je njezina kći rekla, jer nije pouzdana svjedokinja.


Lagala policiji 


Majčine riječi navodno potvrđuje i policijska bilješka razgovora policije s tom svjedokinjom nakon spornog događaja tijekom kojeg je rekla da nije vidjela kako Daruvarac tuče 18-godišnjakinju jer je iz straha bila pobjegla iz kafića. Državno odvjetništvo i policija intenzivno istražuju medijske navode da je Daruvarac prije ovog zlodjela napao još četiri-pet djevojaka i premlatio ih. Dokaze za takve tvrdnje iznesene u javnost policija zasad nema.


Poznato im je da je Daruvarac prekršajno prijavljen ove godine za remećenje javnog reda i mira zato što je sestri blizanki 18-godišnjakinje udario šamar. Za druga djela koja mu se pripisuju policija, prema dostupnim informacijama, nema saznanja, što znači da događaji, ako su se i dogodili, najvjerojatnije nisu prijavljeni policiji.


Također se provjerava cjelokupni kazneni i prekršajni dosje Daruvarca u kojem ima nekoliko desetak raznoraznih prijava, ali i pravomoćnu osudu sa zatvorskom kaznom. No, koliko je poznato, Daruvarac dosad nije bio na izdržavanju zatvorske kazne, pa će i to biti predmet provjere, piše Jutarnji.hr.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!