emisija 'provjereno' otkriva nove detalje slučaja

Strašan poziv majci pretučene Zadranke: 'Znaš Daruvarca? Pretukao je, krvava je od glave do pete! Dođi na hitnu...'

Hronika28.06.18, 14:00h

Strašan poziv majci pretučene Zadranke: 'Znaš Daruvarca? Pretukao je, krvava je od glave do pete! Dođi na hitnu...'
Emisija Provjereno NOVE TV donosi nove detalje slučaja. Poziv majci uputila je njena druga kćer i obavijestila je da je 18-godišnjakinja u bolnici

 

PRIJE dva tjedna cijela je hrvatska javnost ostala zgrožena premlaćivanjem 18-godišnjakinje u Zadru. Brutalne snimke i fotografije obišle su zemlju.

 

Djevojku je pretukao 31-godišnji Darko Kovačević zvan Daruvarac, poznati zadarski kriminalac protiv kojeg je policija od 2008. godine podnijela niz prekršajnih i kaznenih prijava. Tinejdžerku je u zadarskom kafiću tukao šakama i nogama te joj je, kako govore svjedoci, lupao i glavom o umivaonik u WC-u zadarskog kafića. Slomio joj je kosti lica, nos, razbio zube, djevojka je dobila 20 šavova na licu, šivane usne i modrice na oku.

 

Emisija Provjereno NOVE TV donosi nove detalje slučaja. Poziv majci uputila je njena druga kćer i obavijestila je da je 18-godišnjakinja u bolnici, prenosi Dnevnik.hr.

 

"Alo? Šta je bilo?"
"Mama, jel možeš doći ikako na hitnu?
"Šta je bilo?"
"Na kirurgiju moraš doći"
"Dobro, što se dogodilo?"
"Znaš onaj Daruvarac?
"E?
"... je istuka šakama, ...je krvava od glave do pete."

 

Dok je djevojka bila u bolnici, majka je nazvala Kovačevića.

 

"Slušaj me"!
"Tko je"
"Naslikaj se ispred kirurgije kako god znaš. Jesi čuo? Mama od ***. Ti si je rasakapija, rasakapija si je. Ima unutarnje krvarenje. Dolazi, policija je ovdje, kako god znaš ili će te nać. Čovječe, dite si mi ubija!"
"Ja nemam pojma o čemu ti pričaš"

Majka je nazvala i policiju.

Prvi razgovor s policijom bio je ovo:

Nije priveden?

Ne.
Zašto nije priveden, možete li mi reći?
Pa zato što je pobjegao. Nismo ga našli. A di on živi, recite mi.
Odakle da ja znam?


Drugi policijski službenik na njen komentar da ne shvaća kako to da Kovačević nije odmah priveden rekao joj je: "Nema se tu što shvatit, ne shvatit. Znate kako je to. On je to napravio što je napravio i on se sad skriva negdje. E, sad, i on sad može pobić u Njemačku kako je biža već, je l' tako? A to legalno preko granice neće prić sigurno, a sad, da li on može naći nekakve putove nać druge, Bože moj, tome ja ne mogu suditi".

 

Majka je njegov broj mobitela dala policiji negdje oko šest ujutro.

 

"Ja sam mama curice koja je pretučena noćas."
"Dobro".
"Ja sam dobila obavijest da je taj gospodin, odnosno taj idiot, u svojoj kući. Ja dakle cilu noć sama istraživam. Taj čovjek je prijetio mojoj drugoj kćeri da će doći ubiti nju i maloga zato što je ovo prijavljeno policiji"
" Je l' on sad kući, doma, je?"
"Ja ne znam da li je on u kući. Ja sam tu u toj ulici…"
"Sad će vam moji dečki doći svaki tren tamo, pa ćemo vidjeti"
"OK, hvala"
""Pa se vi maknite odatle".

 

Bilo je to u 10 sati ujutro, kada je konačno i uhićen. Zbog sumnji u brojne propuste policije u ovom slučaju prijateljica majke pretučene djevojke o svemu je odlučila obavijestiti MUP i Ravnateljstvo, čak i predsjednicu države. To nadležnima u Zadru nije sjelo, a za Provjereno je prepričala i skandalozni razgovor s glasnogovornikom zadarske policije. 

Cijelu priču Ivana Čorkala pogledajte večeras u "Provjerenom" u 22:50.

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZINI/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook