IZ KABINETA DIREKTORICE IZETBEGOVIĆ STIŽE POJAŠNJENJE

KCUS odgovara Konakoviću: Čekao je ispred Klinike, nemoguće da mu je bilo ko od naših ljekara rekao...

Hronika20.12.18, 15:27h

KCUS odgovara Konakoviću: Čekao je ispred Klinike, nemoguće da mu je bilo ko od naših ljekara rekao...
KCUS je sproveo internu istragu, na osnovu koje je ustanovljeno da je bivši premijer KS, Elmedin Konaković, u noći 18./19. decembra 2018. godine, posjetio Pedijatrijsku kliniku KCUS, u svojstvu pratnje bolesnog djeteta i njegovog oca


U povodu javnog pitanja bivšeg premijera KS, Elmedina Konakovića „Kada će KCUS prestati praviti uštede na uštrb pacijenata?“, te  neistinite izjave da u „KCUS nema Voltarena i toplomjera“, kako bismo istinito informisali javnost, obavještavamo Vas sljedeće:


KCUS je sproveo internu istragu, na osnovu koje je ustanovljeno da je bivši premijer KS, Elmedin Konaković, u noći 18./19. decembra 2018. godine, posjetio Pedijatrijsku kliniku KCUS, u svojstvu pratnje bolesnog djeteta i njegovog oca.
Dok je otac sa djetetom bio na pregledu i razgovarao sa pedijatrom, Konaković je čekao ispred Klinike. Dakle, nemoguće je da mu je bilo ko od naših ljekara ili uposlenika dao bilo kakvu informaciju, pa tako ni onu da „na Klinici nema Voltarena i toplomjera“.


Kako bi zaštitio profesionalni dignitet i ugled Pedijatrijske klinike, direktor Discipline za zdravlje djeteta KCUS, prof.dr. Edo Hasanbegović uputio je Dopis u Kabinet generalne direktorice KCUS-A, prof.dr. Sebije Izetbegović. U navedenom Dopisu stoji da su tvrdnje bivšeg premijera Konakovića dezinformacije, te da i usprkos povećanom prilivu najmlađih pacijenata ova Disciplina raspolaže potrebnim količinama toplomjera, antipiretika i svih ostalih lijekova.


Informacije radi, Voltaren spada u kategoriju antireumatika, a ne antipiretika, te se ne primjenjuje u liječenju djece na  Pedijatrijskim klinikama KCUS, navodi se u saopštenju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

 

kcus-izjava
kcus-dr-edo-dopis

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 51

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još