Predsjedavajući Skupštine KS uputio pitanje

Konaković menadžmentu KCUS-a: Sinoć sam bio prisutan na jednoj od klinika i svjedočio...

Front19.12.18, 12:10h

Konaković menadžmentu KCUS-a: Sinoć sam bio prisutan na jednoj od klinika i svjedočio...
Tokom postavljanja pitanja i pokretanja inicijativa, prvi se za javio zastupnik SDP-a Damir Nikšić koji je kazao da se u budžetska rješenja u narednoj godini treba da idu u pravcu rješavanja problema zagađenja u Sarajevu

 

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na današnjoj prvoj sjednici Skupštine postavio je zastupničko pitanje menadžmentu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, piše N1.

 

"Da li menadžment ima informaciju i plan kada će prestati sa mjerama štednje na štetu pružanja usluga pacijentima sa područja Kantona Sarajevo. Sinoć sam u pratnji prijatelja bio prisutan na jednoj od sarajevskih klinika KCUS-a i svjedočio uputama dežurnih ljekara da pacijent sam kupi osnovne potrepštine, Voltaren, lijekove, toplomjer i još nešto", bilo je pitanje Konakovića.

 

Na prvoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja se održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine razmatrat će se Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

 

Na dnevnom redu sjednice je i Nacrt zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu i Prijedlog odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine Kantona Sarajevo.

 

Tokom postavljanja pitanja i pokretanja inicijativa, prvi se za javio zastupnik SDP-a Damir Nikšić koji je kazao da se u budžetska rješenja u narednoj godini treba da idu u pravcu rješavanja problema zagađenja u Sarajevu.

 

Zastupnici iz Demokratske fronte uputili su inicijativu da se hitno poveća broj policijskih službenika u PS Vogošća, navodeći da je pstojeći broj nezadovoljavajući i nedostatan.

 

Postavljeno je i pitanje zašto su diplomanti i magistranti Medicinskog fakuteta odvojeni prilikom dodjele diploma navodeći da su cijenu platili studneti, te šta je po ovom pitanju poduzeto.

 

Aljoša Čampara postavio je pitanje u vezi Termalne rivijere Ilidža dok je Damir Marjanović postavio pitanje šta je Vlada Kantona Sarajevo uradila po pitanju hitnih interventnih mjera kada je u pitanju zagađenje u Sarajevu.

 

Jasna Duraković upitala je zašto se nije razmatrala inicijativa o izmejni naziva trga Hastahana u ime profesora Nijaza Durakovića. Zastupncia Bibija Kerla postavila je pitanje zašto nisu uklonjeni reklamni materijali nakon izbora.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još