PROMOCIJA INTIMNE ISPOVIJESTI 'JA, PINK PANTER'

Bivša košarkašica, robijašica, vođa zloglasne krimi grupe: Olivera Ćirković glavna gošća Zimskog salona knjiga u Sarajevu

Kultura11.12.18, 11:27h

Bivša košarkašica, robijašica, vođa zloglasne krimi grupe: Olivera Ćirković glavna gošća Zimskog salona knjiga u Sarajevu
Gošća Salona tokom čitavog njegovog trajanja će biti Olivera Ćirković, autorica knjige “Ja, Pink Panter”, koja je bila jedna od najprodavanijih na sajmovima u Zagrebu i Beogradu. Knjige će potpisivati na štandu izdavačke kuće Edicija


I ove godine u Sarajevu se, u organizaciji TKD Šahinpašić, održava Zimski salon knjiga, 14. po redu. 14. Zmiski salon knjiga se održava se u gradskoj galeriji Collegium Artisticum, u Centru Skenderija, od 13. do 24. decembra, u periodu od 10:00 – 19:00 sati, a ulaz za sve posjetioce je slobodan.


Ove godine svoju produkciju će prezentovati Izdavači iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, kao i knjižari na 45 štandova.


Svoje učešće su ove godine prijavili i Institut za historiju, Institut za jezik i Orijentalni institut kao i Nacionalna i univerzitetska biblioteka, Biblioteka za slijepa i slabovidna lica, Zemaljski muzej.

 

ja-pink-panter-ispovest-v

Gošća Salona tokom čitavog njegovog trajanja će biti Olivera Ćirković, autorica knjige “Ja, Pink Panter”, koja je bila jedna od najprodavanijih na sajmovima u Zagrebu i Beogradu. Knjige će potpisivati na štandu izdavačke kuće Edicija.

 

Olivera Ćirković je poznate reprezentativka u košarci, igrala je, između ostalog, i u tuzlanskom Jedinstvu, koja je u jednom periodu života krenula stramputicom kriminala. Odležala je osam dugih godina u najstrožijim grčkim zatvorima, i postala poznata širom evropskih granica kao vođa čuvene kriminalne grupe „Pink Panter“, ali i kao jedina žena koja je uspjela da pobjegne iz jednog od najčuvanijih grčkih zatvora.


Njena knjiga „Ja, Pink Panter“ predstavlja se kao uzbudljivo štivo sa elementima najboljih akcionih filmova i trilera, ali i dubokih psiholoških drama. Ćirkovićeva na dramatičan i uzbudljiv način opisuje sve likove i događaje koje je doživjela u svom robijaškom životu, ali i čitaoce navodI da se zapitaju nad najvažnijim stvarima koje čine život i njegovu tamniju stranu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!