VIDEO/ TRI DIREKTORA, MOBING, PRIJETNJE, STRAH, INSPEKCIJA...

Mjesto strave i užasa usred Sarajeva: Ko je nakotio žohare u staračkom domu u Nedžarićima?! A to je tek početak horora...

Hronika19.11.18, 22:42h

Mjesto strave i užasa usred Sarajeva: Ko je nakotio žohare u staračkom domu u Nedžarićima?! A to je tek početak horora...
Nakon što su pojedini bh. mediji objavili ovu priču, u starački dom u Nedžarićima ušle su kamere Federalne televizije i zabilježile tužne i sramotne scene u prostoru koji bi, prije svega, trebao da štiti stare i nemoćne, i bude sve druge samo ne kuća strave i užasa

 

 

Prošle sedmice u bh. medije procurila je horor priča o dešavanjima u KJU Gerontološki centar u Nedžarićima, a koja datira od prije nekoliko godina, ali nikada do sada nije odjeknula u javnosti. 


Sada su glasno progovorili uposlenici Centra, nemoćni ni da trpe ni da gledaju užas koji se, kako tvrde, svakodnevno odvija u ovoj ustanovi socijalne zaštite, u kojoj su, između ostalog, štićenici počeli dizati ruku na sebe, dešavaju se samoubistva, krađe, nestanci, otuđenja, svađe, prijetnje, mobing... Na koncu, u ustanovu je stigla i kantonalna inspekcija koja "češlja" njegov rad u protekle 22 godine.


A u tom periodu na čelu Gerontološkog centra smijenila su se tri direktora, koji se danas međusobno optužuju za katastrofalno stanje u koji je isti doveden... Nakon što su pojedini bh. mediji objavili ovu priču, u starački dom u Nedžarićima ušle su kamere Federalne televizije i zabilježile tužne i sramotne scene u prostoru koji bi, prije svega, trebao da štiti stare i nemoćne, i bude sve druge samo ne kuća strave i užasa. 


Magazin "Mreža" donosi priču uposlenika, koji kažu da svoj posao obavljaju pod prijetnjama i u stalnom strahu, ali i priču štićenika koji ne kriju nezadovljstvo i osjećaj nezbrinutosti i nemara. Pred kamerama govore i dva direktora, sada oba bivša, Ismet Skoko i Zijad Memišević, kao i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS-a Amela Dautbegović, koja najavljuje hitnu intervenciju resornog ministarstva čim inspekcija završi kontrolu.

 

memisevic-skoko-gerontoloski

Zijad Memišević i Ismet Skoko: U ovom trenutku oba bivša direktora Gerontološkog centra u Nedžarićima 


U nadi da cijela ova priča neće biti uzaludna, a vapaj uposlenika i štićenika Gerontološkog centra biti zaboravljen čim se buka u javnosti stiša, pogledajte prilog u magazinu "Mreža". 


Prilog počinje od 26:00 minute videa, koji možete pogledati ovdje

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook