MINISTAR KAZAZOVIĆ POTPISAO

Ništa od povratka prof. Gavrankapetanovića na Medicinski fakultet u Sarajevu? Pročitajte šta piše u Rješenju...

Hronika08.11.18, 18:46h

Ništa od povratka prof. Gavrankapetanovića na Medicinski fakultet u Sarajevu? Pročitajte šta piše u Rješenju...
Zašto je tako i šta je potpisao ministar Elvir Kazazović, pročitajte u priloženom Rješenju Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS

 

 

Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu bh. medijima dostavio je večeras Rješenje Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, kojim se, kako se navodi u pojašnjenju, konačno i neopozivo potvrđuju ranije odluke Medicinskog fakulteta UNSA o radnom odnosu prof. dr Ismeta Gavrankapetanovića.

 
Drugim riječima, to znači da se prof. Gavrankapetanović ipak ne vraća na svoje radno mjesto na ovom fakultetu, ukoliko Medicinski fakultet ostane pri ranijoj odluci. A zašto je tako i šta je potpisao ministar Elvir Kazazović, pročitajte u Rješenju resornog ministarstva.

   
Sa Medicinskog fakulteta napominju i da u ovom trenutku neće davati nikakve dalje izjave povodom odluke Ministarstva, ali da će uskoro uputiti detaljno saopštenje za javnost.


U priloženom Rješenju Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS precizira se i da protiv istog nije dopuštena žalba, ali da se može pokrenuti upsravni spor pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, u roku od 30 dana.  

 

rjesenje-gavrankapetanovic

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još