video/ posvećeno svim stradalim policajcima u postratnom sarajevu

Potresna ispovijest supruge ubijenog policajca Davora Vujinovića: Naše sin još ne shvata da tate nema...

Hronika04.11.18, 19:19h

Potresna ispovijest supruge ubijenog policajca Davora Vujinovića: Naše sin još ne shvata da tate nema...
“Slučajevi X” u nedjeljnom specijalnom izdanju donose nekoliko specijalnih izjava direktnih svjedoka svega što se dešavalo kobnog jutra kada su u Sarajevu ubijena dva policajca. U ovosedmičnom specijalnom izdanju za “Slučejeve X” govori i Alisa, supruga ubijenog policajca Davora Vujinovića Potresna ispovijest supruge ubijenog policajca Davora Vujinovića: Naše dijete još ne shvata da tate nema...

 

Ovosedmično izdanje emisije “Slučajevi X” Hayat TV posvećuje svim poginulim policajcima u postratnom Sarajevu. 


O posljednjem slučaju ubistva dva policajca govore supruga pokojnog Davora Vujinovića, radnici Hitne medicinske pomoći Sarajevo i policajci koji su kobnog jutra prvi došli na mjesto pucnjave, policajci koji su tu noć radili noćnu smjenu, ali i supruga ubijenog policajca Muhidina Pivodića.   


Za emisiju govori i zamjenik komandira IV policijske uprave MUP-a KS Sadik Ećo koji je u ovoj upravi od 1991. godine. 


Tokom policijske karijere Sadik je izgubio četvericu kolega policajaca. Pored Adisa Šehovića i Davora Vijinovića pripadnici IV P. U. koji su izgubili živote na dužnosti su Muhidin Pivodić i Mahmut Trako


Policajac Pivodić je 2012. godine tokom osiguranja vjerskog objekta izrešetan iz automatske puške. Policajac Trako je 1998. godine prilikom intervencije u Buća Potoku stradao od ručne bombe. 


Peti policajac, pripadnik Prve policijske uprave  koji je stradao na dužnosti 1998. je Madeško Elvedin. Madeško je prilikom odlaska na intervenciju sa službenim vozilom stradao u saobraćajnoj nesreći.


“Slučajevi X” u nedjeljnom specijalnom izdanju donose nekoliko specijalnih izjava direktnih svjedoka svega što se dešavalo kobnog jutra kada su u Sarajevu ubijena dva policajca. U ovosedmičnom specijalnom izdanju za “Slučejeve X” govori i Alisa, supruga ubijenog policajca Davora Vujinovića.


- Najteže mi je bilo kada sam dijete dovodila iz vrtića i kada je na vratima haustora ugledao smrtovnicu i sliku svog tate. Dijete od tri godine se počelo grohotom smijati. Još ne razumije da ga nema. Davor je na fotografiji nasmijan kakav je zapravo u životu uvijek i bio – potresena nakon svega što se desilo između ostalog nam je rekla Alisa Vujinović. 


Azra Kurić koja je kobnog jutra bila šef smjene u IV Policijskoj upravi. Primila je poziv nakon što su automafijaši rafalnom paljbom zasuli njene kolege.


- S druge strane bio je muški glas koji je rekao: “Gospođo, pobiše vam policajce”. Taj glas nikada neću zaboraviti – priča nam Azra Kurić.


Specijalno izdanje “Slučajeva X” emitovano je sinoć u 20h. Pogledajte cijelu emisiju:

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još