srđan đoković o uspjehu svog sina

Na meču protiv Federera se vidjelo da ga Zapad ne voli... Sad svi znaju da je Novak jednako Srbija i Srbija jednako Novak

Sport04.11.18, 10:29h

Na meču protiv Federera se vidjelo da ga Zapad ne voli... Sad svi znaju da je Novak jednako Srbija i Srbija jednako Novak
Đoković je, govoreći o periodu kada je Novak bio van forme, rekao da se njegov sin često inatom borio protiv svih nedaća

 

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, izjavio je da se i u polufinalu Mastersa u Parizu protiv Rogera Federera vidjelo da zapadni svijet nije naklonjen srpskom asu - piše Kurir

 

Đoković je, govoreći o periodu kada je Novak bio van forme, rekao da se njegov sin često inatom borio protiv svih nedaća.

 

"Komentari su pogađali Novaka. Jedina kopča sa svojom zemljom su društvene mreže. Pogađali su ga komentari. Nije bilo lako ni njemu ni njegovoj porodici. On je deo srpskog naroda, mi smo poznati inadžije. I tamo preko kad navijaju protiv njega, on se zainati i pokaže da je od čelika. Kao na meču protiv Rodžera u Parizu. Nažalost, taj zapadni svet ga ne voli. Oni ga strašno poštuju i cene te njegove uspehe, ali ga ne vole. Moraće da se pomire s tim da je on najbolji i da će biti najbolji u istoriji tenisa. To je sigurno. Jedan od najboljih sportista ikada. A zašto u Kini igra najbolje i zašto se tamo najbolje oseća? Zato što tamo oseća ljubav. Oni ga stvarno vole", rekao je Srđan Đoković gostujući na TV Prva.

 

Komentarišući duel Novaka i Rogera u Parizu, Srđan Đoković je istakao da su njih dvojica još jednom potvrdili da nemaju prave nasljednike.

 

"Meč Novaka i Rogera je bio neverovatan meč. Dva šampiona su pokazala da su i dalje šampioni. Moraće ovi klinci da sačekaju da oni odu u penziju kako bi došli na njihovo mesto."

 

Đoković je vjerovao da će se Novak brzo vratiti na vrh tenisa, kao i većina ljudi u Srbiji.

 

"Ja sam očekivao da se Novak brzo vrati na tron. Ja sam optimista u životu. Poznajući njega i njegov mentalni sklop, apsolutno sam bio ubeđen da će povratak biti brz. Teško je kada se pojave komentari koji osporavaju Novaka. Ali, oni su manjina i neću više o njima da pričam. Oni su nezadovoljni svojim životom, ne znaju šta će sa sobom. Umesto da im nečiji uspeh bude stimulans, oni nipodaštavanjem tuđih uspeha pravdaju svoje neuspehe. Oni su nebitni. Ogromna većina bodri Novaka, oni su palili sveće, molili se za njega. To je ta pozitivna energija koja je iz naroda proistekla i doprinela da se povratak dogodi brzo."

 

Novak je odavno pokazao svoju privrženost Srbiji.

 

"Mi smo Srbi, srpskoga roda, odlučili smo da živimo u svojoj zemlji, među svojim narodom. Srbija i srpski narod nema čega da se stidi. Mi smo stara svetska civilizacija i deo evropske porodice naroda. Mi nismo genocidni, mi nismo ubice i koljači kako nas pojedini predstavljaju. Mi smo normalna zemlja sa normalnim narodom, u centru Evrope. Novak je uvek isticao sa zadovoljstvom odakle potiče. Sad svi znaju da je Novak jednako Srbija i Srbija jednako Novak." - kazao je Srđan Đoković. 

 

(TV Prva/ Kurir., DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još