video/ bliži se 'dan d'

Da vas niko ne prevari: Evo uputa kako pravilno glasati na izborima u BiH

Hronika28.09.18, 12:25h

Da vas niko ne prevari: Evo uputa kako pravilno glasati na izborima u BiH
U nastavku pogledajte upute Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine za glasanje na predstojećim izborima

 

Opći izbori u Bosni i Hercegovini bit će održani 7. oktobra, a na centralnom biračkom spisku je 3.352.933 građana.

 

Na izborima će biti izabrano 518 nositelja mandata, a izborna kampanja je u toku. Birat će se tri člana Predsjedništva BiH, poslanici za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (42 i to 28 iz FBiH, 14 iz Republike Srpske), Predstavnički dom Federalnog parlamenta (98) te Narodnu skupštinu RS-a (83), predsjednik i dva potpredsjednika RS-a te poslanici u 10 kantonalnih skupština.

 

Centralna izborna komisija BiH poziva političke stranke, kandidate i pristalice političkih stranaka, koalicija, kao i nezavisne kandidate i njihove pristalice, te zaposlene ili na drugi način angažirane u izbornoj administraciji da se uzdrže od izjava koje dižu tenzije, da vode fer izbornu kampanju.

 

Ovogodišnji izbori koštaće 8,5 miliona maraka, od čega će oko 4,7 miliona biti utrošeno za naknade članovima biračkih odbora, oko 1,2 miliona za štampanje, pakiranje i distribuciju glasačkog materijala te oko 650.000 za poštanske usluge slanja listića glasačima koji glasaju putem pošte.

 

U nastavku pogledajte upute Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine za glasanje na predstojećim izborima.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!