Novi istup predsjednika RS-a

Koga je Dodik nazvao kretenom, a koga se*onjom... A traži i da Istočno Sarajevo promijeni ime u...

Front25.09.18, 10:25h

Koga je Dodik nazvao kretenom, a koga se*onjom... A traži i da Istočno Sarajevo promijeni ime u...
Kakav seronja može biti čovjek da ode u Sarajevo i da ne postupa pod zastavom RS. To ne nalazim u sebi, nego u liku i djelu Mladena Ivanića. Ja to neću raditi. Tražit ću odmah da tužimo Paddya Ashdowna, onog kretena koji nam je nanio najveće zlo

 

Organizujte referendum i vratite naziv "srpsko Sarajevo". Imamo to pravo, to nam niko ne može zabraniti. Predlažem da to uradimo već na proljeće, poručio je Milorad Dodik na sinoćnjem predizbornom skupu SNSD-a u Lukavici, u Istočnom Sarajevu.

 

Prisutne je podsjetio na riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je kazao da se neke strane ambasade miješaju u izbore u manjem bh. entitetu, a da njegov protivkandidat Mladen Ivanić tvrdi da se upravo Srbija miješa u izborni proces u BiH. Dodik tvrdi da je Ivanić to kazao kako bi onemogućio Vučića da 5. oktobra, dva dana uoči izbora, prisustvuje otvaranju bolnice "Srbija" u Kasindolu, prenosi Avaz

 

- Time je Srbiji nanio ozbiljan udarac. U izbore u BiH se miješaju administracija Cormack i britanska Ambasada i još neke evropske zemlje pokušavajući na vlasti održati Šarovića i onog sklepanog Mektića. A ako predsjednik Srbije to kaže, onda vjerujte da on ima ta saznanja - riječi su Milorada Dodika.

 
U obilju sinoćnjih loših i prostačkih poruka aktuelnog predsjednika Republike Srpske jedna se posebno izdvojila.

 

- S vama moram biti prisan pa ako nešto opsujem ne zamjerite. Kakav seronja može biti čovjek da ode u Sarajevo i da ne postupa pod zastavom RS. To ne nalazim u sebi, nego u liku i djelu Mladena Ivanića. Ja to neću raditi. Tražit ću odmah da tužimo Paddya Ashdowna, onog kretena koji nam je nanio najveće zlo. Ako neće prihvatiti da istaknemo zastavu RS u onoj tamo zgradi Predsjedništva, onda neće imati ni svoju. Ako neće da prihvate RS zašto bih ja prihvatio BiH - rekao je Dodik.

 

Prema njegovim riječima, Republika Srpska će se i ubuduće vezivati za Srbiju i Rusiju.

 

- U nedjelju ću biti s Putinom i prenijet ću mu pozdrave - zaključio je Dodik u Lukavici.

 

 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još