Nakon 7. oktobra

Vučić: Iznijet ću najfrapantnije dokaze o miješanju zapadnih sila u izbore u RS

Front24.09.18, 20:58h

Vučić: Iznijet ću najfrapantnije dokaze o miješanju zapadnih sila u izbore u RS
On je naglasio da će sačekati kraj izbora i da se Srbija neće miješati u odluku srpskog naroda u Republici Srpskoj, ali da će poslije izbora iznijeti mnogo dokaza

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će poslije oktobarskih izbora u BiH iznijeti frapantne dokaze o najbrutalnijem miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj.

 

- To njihovo miješanje ide do tih granica da ambasadori pojedinih zapadnih zemalja zovu ljude na listama pojedinih stranaka i zabranjuju im da promijene stranu jer će, u protivnom, odgovarati i za zločine koje su počinili i za one koje nisu - rekao je Vučić obraćajući se u Beogradu članovima Glavnog odbora SNS-a, čiji je predsjednik.

 

On je naglasio da će sačekati kraj izbora i da se Srbija neće miješati u odluku srpskog naroda u Republici Srpskoj, ali da će poslije izbora iznijeti mnogo dokaza.

 

- Ovakvu knjigu stvari imam da se vidi kako to izgleda - kaže Vučić.

 

Govoreći o miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u RS, Vučić ističe da su se još i među Srbima našli oni koji će Srbiju da optužuju za miješanje.

 

- Naši Srbi su se našli da Srbiji drže pridike. Šta ćete. Valjda ste sve razumjeli. Prvo sam se kiselo nasmijao, a onda razmišljao šta da odgovorim na to kada su neki rekli kako se Srbija miješa u izbore u BiH - rekao je Vučić.

 

On je izrazio nadu da će sve biti uredu sa RS i srpskim narodom u BiH. 

 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!