video/ uplašili se da će ići uživo, komentira sabina ćudić

Zastupnici SDA i SBB stajali na hodniku i odbili učestvovati na sjednici Skupštine KS zbog prijenosa uživo - čega se boje?!

Front18.09.18, 18:04h

Zastupnici SDA i SBB stajali na hodniku i odbili učestvovati na sjednici Skupštine KS zbog prijenosa uživo - čega se boje?!
Ovaj nezapamćeni bijeg od javnosti čitave Vlade i vladajuće većine u Skupštini pohvalan je utoliko što možda predstavlja izraz stida i krivice za nepostojeće rezultate

 

Zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Sabina Ćudić snimila je danas u najmanju ruku 'neobičnu' situaciju u Skupštini KS. Naime, kako je navela u opisu snimka koji možete pogledati ispod, sjednica je bila zakazana za 10 h ujutro, ali u 14 i 30 zastupnici SBB-a i SDA su još uvijek stajali u hodniku i odbijali da uđu. 

 

Sjednica je na kraju bila zaključena zbog, kako navodi Ćudić, nedostatka kvoruma, jer su zastupnici ovih stranaka odbili da učestvuju zbog izborene odluke da se sjednica prenosi uživo na TV SA. 

 

 

Nakon svega, zastupnica Ćudić oglasila se i zvaničnim saopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:

 

Nakon što smo se izborili za prenos sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj se nalaze najvažniji finansijski izvještaji zdravstvenih institucija, u želji da spriječe izlazak ovih informacija u javnost, SDA i SBB su napustili salu.

 

“S obzirom da se radi o strateškim planovima u oblasti zdravstva čije razmatranje SDA i SBB pokušavaju izbjeći već mjesecima, sada se već radi o višemilionskim gubicima u Kantonu Sarajevo a koje će najviše osjetiti zdravstvene ustanove i njihovi pacijenti - kazala je Ćudić.

 

Ovaj nezapamćeni bijeg od javnosti čitave Vlade i vladajuće većine u Skupštini pohvalan je utoliko što možda predstavlja izraz stida i krivice za nepostojeće rezultate. Podsjećamo da niti jedna mjera predviđena reformom zdravstva iz 2016. godine do sada nije implementirana.

 

Kada je u pitanju Strategija obrazovanja koja se trebala naći na današnjoj sjednici dovoljno je reći da za implementaciju četverogodišnje strategije nisu predviđena ama baš nikakva sredstva dok udio obrazovanja u budžetu Kantona Sarajevo opada. Pozivamo SDA i SBB da se do kraja sedmice vrate na posao za koji su plaćeni te da se izjasne o stanju u zdravstvu, obrazovanju i komunalnoj privredi. Zakazivanjem sjednice za deveti oktobar žele spriječiti da katastrofalni rezultati u spomenutim oblastima loše utječu na njihov izborni rezultat. ” - kazala je Sabina Ćudić ispred Naše stranke. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još