VIDEO/ Serija detonacija uzdrmala grad

Drama u SAD: Eksplodirao plin u čak 39 zgrada, neke su u plamenu, ima povrijeđenih

Hronika14.09.18, 12:29h

Drama u SAD: Eksplodirao plin u čak 39 zgrada, neke su u plamenu, ima povrijeđenih
Zasad nema službenih informacija o mogućem uzroku ovih eksplozija iako lokalni mediji spominju mogući kvar na magistralnom plinovodu

 

Serija eksplozija plina uzdrmala je u četvrtak u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu područje grada Lawrencea u američkoj saveznoj državi Massachusetts. Prema prvim informacijama, do detonacija je došlo u najmanje 39 stambenih zgrada, a lokalni mediji javljaju da ima povrijeđenih, no zasad nije poznat njihov broj.

 

Na 39 različitih lokacija upućene su brojne vatrogasne i druge interventne ekipe, no s obzirom na 'razbacanost' lokacija službe su preopterećene.

 

Lokalne televizijske postaje emitirale su helikopterske snimke na kojima se vidi da su neke stambene zgrade u plamenu. Policija je svima na području Lawrencea koji imaju plinski priključak naredila da smjesta napuste svoje domove.

 

Zasad nema službenih informacija o mogućem uzroku ovih eksplozija iako lokalni mediji spominju mogući kvar na magistralnom plinovodu.

 

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!