komentarisala govor na kosovu

Grabar - Kitarović: Neću dopustiti da mi Vučić nameće teme, on sam o sebi najbolje govori

Front10.09.18, 16:36h

Grabar - Kitarović: Neću dopustiti da mi Vučić nameće teme, on sam o sebi najbolje govori
"Razgovarali smo o prostoru jugoistoka Europe i perspektivi svih država o članstvu u Europskoj uniji. Naravno, Hrvatska podržava članstvo Srbije u Europskoj uniji, mislim da je to u interesu cijelog prostora i u interesu Europske unije i da je to preduvjet za mir i prosperitet ovog područja", rekla je predsjednica

 

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčaku je, nakon sastanka s austrijskim kolegom Alexanderom Van der Bellenom, komentirala i govor srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na Kosovu.

 

"Razgovarali smo o prostoru jugoistoka Europe i perspektivi svih država o članstvu u Europskoj uniji. Naravno, Hrvatska podržava članstvo Srbije u Europskoj uniji, mislim da je to u interesu cijelog prostora i u interesu Europske unije i da je to preduvjet za mir i prosperitet ovog područja", rekla je predsjednica.

 

 "Naravno, svatko treba ispuniti kriterije za članstvo. Oni su postali puno specifičniji nego što su bili dosad. Hrvatska se ne želi naći u poziciji da je se klasificira da blokira na tom putu, ali ustrajat ćemo na ispunjavanju svih kriterija. Nismo razgovarali o govoru predsjednika Vučića, ja ne vidim zašto bi on bio relevantan za Hrvatsku, zašto bi Vučić trebao nametati teme za Hrvatsku. Mi imamo svoja pitanja, bavimo se Hrvatskom i putem u prosperitet. Ja želim stabilnost srpske zajednice u Hrvatskoj i Hrvatske u Srbiji i uopće neću dopustiti da mi Vučić nameće teme kojima ću se baviti niti ću se spusitti na razinu da komentiram njegove govore. Mislim da on o sebi najbolje govori", rekla je Grabar Kitarović.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!