Međunarodni advokatski tim radi na slučaju Davida Dragičevića

Otkrili smo propuste, vrlo brzo očekujemo pomake u istrazi! Oni koji pitaju koliko ćemo dobiti para...

Hronika28.08.18, 17:06h

Otkrili smo propuste, vrlo brzo očekujemo pomake u istrazi! Oni koji pitaju koliko ćemo dobiti para...
Mi nismo plaćeni i ovi koji pitaju koliko ćemo dobiti para odgovoramo - nula. Takođe, od danas ni jedna teška riječ ne ide sa trga već riječi ljubavi nade i traženja istine, rekao je Tomić

 

Nakon sastanka sa članovima Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića međunarodni advokatski tim je koji radi na slučaju poručuje: "Uskoro očekujemo pomake".

 

Advokatski tim Davora Dragičevića koji čine advokati Duško Tomić i Ifet Feraget, iz Hrvatske Anto Nobilo, a iz Srbije Zora Dobričanin Nikodinović danas je imao niz sastanaka sa predstavnicima tužilaštva i policije čime su zvanično počeli sa radom na slučaju Davida Dragičevića.

 

Oni su se danas sastali i sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem i direktorom policije Darkom Ćulumom, te sa glavnim republičkim tužiocem Želimirom Lepirom.

 

Advokat Duško Tomić rekao je pred novinarima da su dobili uvjeravanja da će sve nadležne institucije biti otvorene za saradnju i da će svi koji rade na slučaju Davida Dragičevića biti stavljeni na raspolaganje advokatskom timu.

 

"Dobili smo uvjeravanje i u Tužilaštvu i iz MUP-a da će se sve dopustiti samo da se sazna istina. Imali smo sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova i direktorom policije, jako dug sastanak, a onda još duži sa glavni tužiocem i sa postupajućim tužiocem. Mi smo od njih dobili pristup svemu što smo tražili", rekao je Tomić, koji obećava da se neće upecati na lijepe riječi koje su dobili.

 

On navodi da su za sada uočili neke propuste i nelogičnosti na kojima će dalje raditi.

 

"Jedan od važnih propusta jeste nedostatak veša i dobili smo uvjerenje od pripadnika tužilaštva i MUP-a da će pokrenuti postupak protiv onih koji su krivi za to", kaže Tomić.

 

On navodi da oni neće podlijeći političkim pritiscima, te da su dobrodošli svi oni koji su za istinu.

 

"Uvjeren sam da u svim institucijama ima onih koji su za istinu. I da napomenem, mi nismo plaćeni i ovi koji pitaju koliko ćemo dobiti para odgovoramo - nula. Takođe, od danas ni jedna teška riječ ne ide sa trga već riječi ljubavi nade i traženja istine".

 

Tomić kaže da su imali i dilemu da li da idu kod predsjednika RS ili ne.

 

"Hvala unaprijed što će nam biti omogućeno sve, kako smo čuli iz kabinete predsjednika, ali ovdje postoji sumnja da je on prešao svoja ovlaštenja. Mi mu opraštamo i pozivamo ga da zajedno pronađemo istinu i pravdu", kaže Tomić.

 

Advokat iz Hrvatske Ante Nobilo navodi da im je u Tužilaštvu rečeno da će moći davati i dokazne prijedloge.

 

"U državnom odvjetništvu nam je rečeno da ćemo imati pristup istrazi i da ćemo moći davati dokazne prijedloge. U narednim danima očekujemo da će advokati moći ući u spis i nakon čega ćemo napraviti detaljnu analizu. Ja se nadam da ćemo mi sa njima moći raditi na utvrđivanju istine. Nama se čini da u Tužiteljstvu rade punom parom i mi ćemo se potvrditi da damo svoj doprinos", rekao je Nobilo.

 

Advokatica iz Srbije Zora Dobričanin Nikodinović kratko je poručila: "Vrlo brzo očekujemo značajne pomake u istrazi".

 

(6yka.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!