izmjene u popularnoj aplikaciji

WhatsApp uskoro briše podatke, evo kako da zaštitite svoje

Tehno19.08.18, 16:02h

WhatsApp uskoro briše podatke, evo kako da zaštitite svoje
Loša vijest je da bi ovaj novi val stvaranja sigurnosnih kopija mogao ubiti starije podatke

 


Aplikacija WhatsApp, koju svakog mjeseca koristi više od1,5 milijardi ljudi, radi s puno podataka u obliku poruka, slika i video i audiosnimaka.

 

Zbog toga sarađuje s Googleom kako bi ponudila sigurnosne kopije.

 

Dobra je vijest da je Google pristao da omogući korisnicima WhatsAppa stvaranje sigurnosnih kopija svojih računa bez da im to oduzme imalo od 15GB besplatnih podataka na koje imaju pravo.

 

Loša vijest je da bi ovaj novi val stvaranja sigurnosnih kopija mogao ubiti starije podatke, tako da ako ne napravite sigurnosnu kopiju do 12. novembra mogli biste izgubiti sve.

 

Novi dogovor između WhatsAppa i Googlea znači da će sve vaše poruke, slike, video i audiosnimci biti spremljeni na sigurno bez da utrošite išta prostora na Google Driveu.

 

Ali ako niste napravili sigurnosnu kopiju vašeg računa u više od godinu dana, sve ćete izgubiti 12. novembra. Google stoga preporučuje da korisnici sami naprave sigurnosne kopije.

 

Evo kako:

 

Prvo se morate pobrinuti da na telefonu imete Google Drive.

 

Zatim iz WhatsApovog menija (tri okomite tačkice u gornjem desnom uglu) odaberite Podešavanja, pa na Razgovore, pa na Sigurnosnu kopiju razgovora. Pritisnite ‘Izradi sigurnosnu kopiju’ te ćete vidjeti kako se sve prebacuje na Google Drive.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!