Policija krivično prijavila vlasnika apartmana

Zadraninu koji je odbio gej par iz Brazila prijete tri godine zatvora

Hronika17.08.18, 15:10h

Zadraninu koji je odbio gej par iz Brazila prijete tri godine zatvora
Napomenuo je da je zajedno sa svojim suprugom, koji je također ljekar, devet godina i da tako nešto još nikad kao turisti nisu doživjeli. Vallim kaže da je potresen ovakvim tretmanom

 

Zadarska policija kazneno je prijavila vlasnika apartmana koji je odbio isti iznajmiti gej paru iz Brazila. Kazneno je prijavljen zbog povrede ravnopravnosti, a prema Kaznenom zakonu, za to mu prijeti maksimalna zatvorska kazna od tri godine.

 

O tome što će biti dalje te ima li elemenataza podizanje optužnice, odlučit će državno odvjetništvo.

 

Podsjetimo, radiolog iz Sao Paola Fabiano Vallim poželio je ove godine sa svojim suprugom ljetovati u Hrvatskoj te je preko popularnog portala Booking.com odlučio rezervirati smještaj na Jadranu. No od iznajmljivača u Zadru dobio je šokantan homofobni odgovor, u kojem stoji da “ne primaju gejeve”.

 

"Buljio sam u laptop i nisam mogao vjerovati u ono šta čitam. Bio je to homofobni napad riječima. Osjetila se agresivnost u tim riječima", rekao nam je Vallim i dodao kako mu je drago što u Hrvatskoj ima ljudi kojima smeta takva homofobna diskriminacija.

 

Napomenuo je da je zajedno sa svojim suprugom, koji je također ljekar, devet godina i da tako nešto još nikad kao turisti nisu doživjeli. Vallim kaže da je potresen ovakvim tretmanom. Požalio se Bookingu, a oni su odmah reagirali i otkazali usluge iznajmljivaču.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!