Pravo na odmor ne pripada svima

Brazilski radiolog bukirao smještaj u Zadru, dobio sramotan odgovor: Odbijeni ste, ne primamo gejeve!

Hronika07.08.18, 19:14h

Brazilski radiolog bukirao smještaj u Zadru, dobio sramotan odgovor: Odbijeni ste, ne primamo gejeve!
Vallim se odlučio požaliti servisu Booking.com na ponašanje iznajmljivača Gospića, no još nije dobio odgovor od njih, a javio se i Zagreb Prideu, koji je također apelirao na Booking.com da reagira na ovaj homofobni incident

 

Radiolog iz Sao Paola Fabiano Vallim poželio je ove godine sa svojim suprugom ljetovati u Hrvatskoj te je preko popularnog portala Booking.com odlučio rezervirati smještaj na Jadranu. No od iznajmljivača u Zadru dobio je šokantan homofobni odgovor, u kojem stoji da “ne primaju gejeve”.

 

- Planirali smo svoj godišnji odmor i ove godine želimo posjetiti Portugal, Hrvatsku i Grčku. U Hrvatskoj želimo posjetiti Dubrovnik, Split i Zadar - rekao je Vallim za Index.

 

Svidjeli su im se Apartmani Identity u Zadru, koji su na Booking.com odlično ocijenjeni, te je Vallim tamo odlučio rezervirati smještaj za sebe i svog supruga, naglasivši da žele sobu s bračnim krevetom.

 

- Odbijeni ste. Ne primamo gejeve - dobili su odgovor.

 

- Na moje iznenađenje, kada sam rezervirao smještaj, odgovorio mi je iznajmljivač Tomislav Gospić i odbio nas ugostiti - kaže Valim. “Odbijeni ste. Ne primamo gejeve. Otkažite svoju rezervaciju", kratko je brazilskom turistu napisao Gospić.

 

- Buljio sam u laptop i nisam mogao vjerovati u ono što čitam. Bio je to homofobni napad riječima. Osjetila se agresivnost u tim riječima - rekao je Vallim i dodao kako mu je drago što u Hrvatskoj ima ljudi kojima smeta takva homofobna diskriminacija. Napomenuo je da je zajedno sa svojim suprugom, koji je također doktor, devet godina i da tako nešto još nikad kao turisti nisu doživjeli. Vallim kaže da je potresen ovakvim tretmanom.

 

Vallim se odlučio požaliti servisu Booking.com na ponašanje iznajmljivača Gospića, no još nije dobio odgovor od njih, a javio se i Zagreb Prideu, koji je također apelirao na Booking.com da reagira na ovaj homofobni incident.

 

Apartmani Identity se inače nalaze u centru Zadra i sudeći po fotografijama, riječ je o vrlo lijepoj lokaciji za godišnji odmor. Index je više puta nazvao Tomislava Gospića da se očituje o ovoj situaciji, ali on se nije javljao na mobitel. Preko Facebooka su se obratili Aleksandru Gospiću, koji je na Booking.com naveden kao vlasnik Apartmana Identity, ali ni on nije odgovorio na upit za komentar.

 

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook