CIK BiH donio odluku

Bh. dijaspora moći će glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u OVIH deset gradova

Front16.08.18, 14:00h

Bh. dijaspora moći će glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u OVIH deset gradova
CIK BiH je donio i Odluku o određivanju biračkih mjesta za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine

 

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine danas je na sjednici, nakon razmatranja izvještaja o izvršenim provjerama, ovjerila 73 kandidatske liste za dodjelu kompenzacijskih mandata s ukupno 842 kandidata.

 

Do isteka roka 41 ovjereni politički subjekt je dostavio navedene liste i sve su ispunile uslove za ovjeru.

 

CIK BiH je donio i Odluku o određivanju biračkih mjesta za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine. Određeno je 10 biračkih mjesta za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH.

 

Biračka mjesta će biti otvorena u ambasadama BiH u Kamberi, Beču, Berlinu, Oslu i Beogradu, zatim u  generalnim konzulatima BiH u Čikagu, Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu te u Počasnom konzulatu u Gracu.

 

Odluke o ovjeri kandidatskih listi za dodjelu kompenzacijskih mandata i Odluka o određivanju biračkih mjesta za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine će u toku dana biti dostupne javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je iz CIK-a BiH.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!