video/ atmosferu zagrijala grupa 'helem nejse'

Ni igla više nije mogla stati: Halid Bešlić prepunio halu u Gračanici, narodni dernek trajao satima

Zabava28.07.18, 14:07h

Ni igla više nije mogla stati: Halid Bešlić prepunio halu u Gračanici, narodni dernek trajao satima
Malo je koji muzičko - zabavni događaj u Gračanici izazvao toliki interes u ovome gradu i okolini, kao zajednički nastup u Hali Fering Halida Bešlića i grupe "Helem nejse

 

Legenda narodne muzike i bh. estrade Halid Bešlić održao je sinoć fantastičan koncert u Gračanici, a kako je bilo u hali Fering dok su se redali njegovi hitovi pogledajte u video prilogu kolega sa Radio Gračanica koji donosi dio raspjevane atmosfere…

 

 

Uz Halida sinoć je u Gračanici nastupila i sarajevska grupa "Helem nejse", koja je zagrijala atmosferu prije koncerta.

 

helem-nejse-debili2

 

Inače, malo je koji muzičko - zabavni događaj u Gračanici izazvao toliki interes u ovome gradu i okolini, kao zajednički nastup u Hali Fering Halida Bešlića i grupe "Helem nejse". 


Koncert su zajednički organizovali Sarjaevodisk i Općina Gračanica, a snažno i složno je podržan od mnogobrojnih privatnih firmi, koje su kupovinom karata uveliko potpomogle da ovaj koncert bude istinski narodni dernek. Organizatori su se potrudili da i u produkcijskom smislu publici osiguraju vrhunski muzički i vizuelno-scenski doživljaj. 


Hala Fering, u kojoj se održao koncert, za ovu priliku je bila specijalno preuređena u koncertnu dvoranu sa najmodernijim razglasom i rasvjetom, LED ekranima i specijalnim efektima. Da se zaista radi o vrhunskoj tehničkoj i produkcijskoj opremi za ovu vrstu događaja, dovoljno je reći da se ona koristila za velike muzičke spektakle poput koncerta koji je održao Đorđe Balašević, kao i za potrebe koncerata na novosadskom Exitu. 


Ovaj muzički događaj za Gračanicu ima i dodatni, poseban značaj. Naime, u prostorima nekadašnjeg privrednog giganta, Feringa, u aprilu ove godine organizovan je prvi put tradicionalni sajam privrede, dok sa ovim koncertom Hala Fering dobiva još jednu značajnu ulogu: mjesto susreta kulture i muzike nadaleko poznatoj gračaničkoj privredi. Time ovaj prostor, osim proizvodnih kapaciteta, koji su još u funkciji, postaje i moderno, multifunkcionalno sajmište i prostor za razvoj kreativne industrije u ovom gradu i kraju.  


Ovo je bio i ključni razlog zašto je veliki i legendarni Halid Bešlić podržao ovaj događaj. O tome je uoči kocerta rekao: 


- Gračanica je za mene kao da sam se tu rodio. Osjećam Gračanlije kao ljude koje mnogo poštujem, vrijedne ljude, koji su pokazali da se u Bosni može napraviti ono što treba. Gračanica treba da bude primjer cijeloj Bosni. Moji prijatelji koji se tamo bave Sajmom privrede, taj prostor koji su odredili za Sajam žele da, na čelu sa Općinom Gračanica, pretvore u prostor i za sajmište, ali i druge kulturne, zabavne i sportske događaje. Sa mnom su razgovarali u vezi sa svim tim, zbog čega smo i došli do ideje da napravimo taj koncert. Uglavnom, ja sam to rado prihvatio. Jednostavno ekipa koja radi na tome, na čelu sa timom Sarajevodiska u saradnji sa Općinom Gračanica i mnogobrojnim partnerima, je napravila dobru atmosferu. Čujem da vlada veliki interes, a mi ćemo zajedno sa grupom “Helem nejse” i  gradskim horom “Arabeske” učiniti sve da publici ponudimo jedan kvalitetan muzički događaj.  

 

Tako je i bilo...

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!