nakon tragedije u kojoj je stradao 14- godišnjak

Uhapšen Vladica Vasić, vlasnik hotela u Jagodini u čijem se bazenu utopio dječak iz BiH

Hronika24.07.18, 16:55h

Uhapšen Vladica Vasić, vlasnik hotela u Jagodini u čijem se bazenu utopio dječak iz BiH
Riad Hasanović iz Kladnja, koji je u Jagodini boravio sa više od 70-oro djece, utopio se 17. jula

 

Uhapšen je Vladica Vasić (31), vlasnik hotela "Alfa" u Končarevu kod Jagodine u čijem bazenu se 17. jula utopio četrnaestogodišnji dječak iz Kladnja, a ostalim osumnjičenima je određena mjera nenapuštanja stana.

 

Vasiću je Viši sud u Jagodini odredio pritvor do 30 dana, a mjeru nenapuštanja stana protiv ostala tri lica Aide Hasić, Melihe Ibrahimović iz Kladnja i Miloša Arsića iz Rakitova kod Jagodine- piše Oslobodjenje

 

Viši sud je odredio nadzor Hasićeve i Ibrahimovićeve u Požegi, a Arsiću u Rakitovu.

 

Zamjenik višeg javnog tužioca u Jagodini Slavko Knežević rekao je Tanjugu da je predložio da svim osumnjičenim bude određen pritvor, te da je naredbu o sprovođenju istraga protiv ovih lica donio zbog propusta u njihovom radu.


"Donio sam naredbu o sprovođenju istrage protiv Vasića, ali i ostala tri lica - Aide Hasić i Melihe Ibrahimović iz Kladnja i Miloša Arsića iz Rakitova kod Jagodine, koja su uhapšena 19. jula zbog sumnje da su suizvršioci krivičnog djela, teško djelo protiv opće sigurnosti u vezi krivičnog djela izazivanja opće opasnosti, a u vezi smrti maloljetnog Rijada Hasanovića u bazenu kompleksa hotela Alfa, koja je nastupila usljed utapanja", rekao je Knežević.

 

On je napomenuo da je uložio žalbu na odluku suda koja se odnosi na Hasić, Ibrahimović i Arsića.

 

Maloljetni Riad Hasanović iz Kladnja u BiH, koji je boravio u tom hotelu u Jagodini sa više od 70-oro djece iz Kladnja i Požege, utopio se u bazenu tog hotela, u utorak, 17. jula.

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook