VIDEO/ Izgradnja šest hiljada stanova

Kompleks 'Beograd na vodi': Vučić svečano otvorio stambenu zgradu, Džumhur jedan od prvih stanara

Biznis Klub15.07.18, 10:51h

Kompleks 'Beograd na vodi': Vučić svečano otvorio stambenu zgradu, Džumhur jedan od prvih stanara
Zgrada ima 20 spratova i 296 stanova, koji su po strukturi od dvosobnih do petosobnih. U zgradi se, od pratećih sadržaja, nalaze bazen za djecu i odrasle, teretana s najsavremenijom opremom, igraonica za djecu, recepcija...

 

Prva zgrada Kula A Beograd, u sklopu kompleksa "Beograd na vodi", svečano je otvorena u Beogradu.

 

Uskoro slijedi i useljenje prvih stanara, a jedan od njih je i najbolji bh. teniser Damir Džumhur. Svečanu vrpcu presjekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je bio u društvu Muhameda Alabara, prvog čovjeka kompanije ''Eagle Hills'', koja je finansirala projekt.

 

Inače, zgrada ima 20 spratova i 296 stanova, koji su po strukturi od dvosobnih do petosobnih. U zgradi se, od pratećih sadržaja, nalaze bazen za djecu i odrasle, teretana s najsavremenijom opremom, igraonica za djecu, recepcija...

 

Tu su i dva podija za stanare - na drugom i četvrtom nivou, sa zelenim površinama i dječijim igralištem, kao i podzemna garaža, lokali, kafići i restorani u prizemlju. Projekt "Beograd na vodi" realizira se na ukupno milion kvadrata, sa 6.000 stanova u kojima će živjeti 14.000 ljudi, dok će 12.000 ljudi raditi u tom dijelu grada.

 

Damir Džumhur je tako na društvenim mrežama podijelio djelić atmosfere i komentirao sa "jedva čekam".

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!